"Потерпін від усього": під Раду принесли великі пігулки на підтримку легалізації медичного канабісу (фоторепортаж)

На акцію прийшли декілька десятків людей – це хворі, які потребують терапії медичним канабісом, їхні родичі і друзі.

Під Верховною Радою відбулась акція на підтримку законопроекту про легалізацію медичного канабісу (№5596).

Як передає кореспондент УНІАН, учасники акції принесли із собою великі "пігулки" з написом "Потерпін від усього", які символізують те, що хворі вже роками терплять, очікуючи необхідних їм ліків.

Учасники акції розповіли, що роками очікують ухвалення законопроекту про легалізацію медичного канабісу, а в цей час вимушені ставати контрабандистами, щоб придбати за кордоном ліки на основі медичного канабісу, які в Україні на сьогодні є поза законом.

Учасники акції вимагають від народних депутатів ухвалити якнайшвидше законопроект про легалізацію медичного канабісу. Також вони розповіли журналісти, що від ряду хвороб альтернативи медичному канабісу немає.

© фото УНІАН
© фото УНІАН
© фото УНІАН
© фото УНІАН
© фото УНІАН
© фото УНІАН

Як повідомляв УНІАН, сьогодні о 16:00 розпочнеться позачергове засідання парламенту, на ньому, зокрема, розглянуть законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності" (№5596). Законопроект передбачає дозвіл на легальне лікування хворих медичним канабісом за рецептами лікарів.