Британія надасть 100 тис. фунтів на допомогу українцям / фото УНІАН

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії надасть 100 тис. фунтів стерлінгів на допомогу постраждалим внаслідок повеней на заході України.

Як повідомляється на Facebook-cторінці Посольства Британії в Україні, допомога надається у відповідь на заклик української влади до міжнародного співтовариства.

Окрім забезпечення невідкладних потреб, пов'язаних з повінню, Британія також надасть підтримку в боротьбі з підвищеним ризиком поширення коронавірусу серед місцевих жителів, додали у посольстві.

Відео дня

"Наша допомога буде включати надання гігієнічних наборів і предметів першої необхідності, забезпечення питною водою та задоволення санітарних потреб. Ця підтримка також розрахована на середньострокову перспективу з метою відновлення регіону відповідно до пріоритетних потреб", - заявили у посольстві.

Читайте такожДля подолання наслідків стихійного лиха на заході потрібно ще близько 2 мільярдів гривень – Шмигаль

Як повідомляв УНІАН, у червні інтенсивні опади призвели до масштабних повеней в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Закарпатській та Тернопільській областях. Було підтоплено десятки населених пунктів, сільгоспугіддя, зруйновано дороги тощо. В Івано-Франківській області загинули троє осіб.

Уряд виділив на подолання наслідків повеней на заході України 672 млн грн.

США заявили, що виділяють постраждалим українським регіонам 100 тис. доларів, Ізраїль закупив 25 тис. літрів питної води, а Молдова відправила в Чернівецьку область фуру з обладнанням і матеріалами для боротьби з надзвичайними ситуаціями.

Також допомогу Україні надали Швеція та Італія.