Найбільше коштів піде на Прикарпаття / Урядовий портал

Кабінет міністрів України виділив 672 млн грн з державного резервного фонду на подолання наслідків повеней в західних областях України.

Відповідне рішення було ухвалено в ході сьогоднішнього засідання уряду.

"З метою ліквідації і подолання наслідків надзвичайної ситуації природного характеру на територіях Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської та Львівської областей, яка виникла і триває в червні, прийняти розпорядження щодо виділення коштів з резервного фонду державного бюджету в сумі 672 млн грн для надання допомоги населенню і проведення першочергових невідкладних аварійно-відновлювальних заходів", - сказав у ході засідання уряду міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко.

Відео дня

Читайте такожУ ДСНС попередили про загрозу нових затоплень на Західній Україні

Зокрема, за його словами, з цієї суми Івано-Франківській області передбачається виділити 480 млн грн, Чернівецькій та Закарпатській областям - по 30 млн грн, а також 10 млн грн - Львівській області.

Також це рішення передбачає виділення 92 млн грн Держводагентству та 30 млн грн - Держлісагентству.

Як повідомляв УНІАН, за даними ДСНС, на Івано-Франківщині в результаті інтенсивних опадів та підняття ґрунтових вод підтоплено понад 5 тисяч житлових будинків, зруйновано 125 км автодоріг та 29 мостів.

Інтенсивні опади протягом 22-23 червня призвели до ускладнення повеневої обстановки в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській і Закарпатській областях.