Керівник ТЦК розповів, як вигадливі українці уникають отримання повісток

За його словами, військовозобов'язані українці починають вступати до вишів, училищ.

Керівник територіального центру комплектування Бурині Сумської області Сергій Павлов розповів, до яких хитрощів вдаються військовозобов'язані українці, щоб не потрапити під мобілізацію.

В інтерв'ю "Суспільному" Павлов зізнався, що зараз непросто комплектувати армію, адже в YouTube та інших джерелах "розганяють" інформацію про те, що повістки не треба отримувати, мовляв, ТЦК - не законні формування.

"Плюс дуже багато людей, які могли б служити, та вони не хочуть, вони шукають жінок з інвалідністю, на них одружуються, надають документи", - каже керівник ТЦК.

Крім того, за його словами, військовозобов'язані українці починають вступати до вишів, училищ, щоб за статтею 23 "відкосити" від армії. Нагадаємо, ч. 1 ст. 23 Закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" визначає відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.

Повістки в Україні вручають по-новому

7 квітня 2023 року Кабмін ухвалив постанову, за якою ТЦК тепер можуть надсилати повістки військовозобов'язаним незалежно від місця їхнього перебування на військовому обліку. 

Це вже викликало хвилю обурення в адвокатських колах та серед українців. Правники вказують на серйозні "пробіли" в такій ідеї.

Вас також можуть зацікавити новини: