Зеленський відправив строковиків у запас / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким передбачено звільнити у квітні – травні 2024 року в запас військовослужбовців строкової військової служби.

Текст указу №149/2024 "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби" оприлюднено на офіційному сайті президента України 

"Звільнити у квітні – травні 2024 року в запас зі Збройних Сил України, Державної спеціальної служби транспорту, інших утворених відповідно до законів України військових формувань військовослужбовців строкової військової служби", - йдеться в указі

Відео дня

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України має забезпечити за заявками Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України перевезеннязвільнених в запас осіб, з додержанням вимог безпеки та проведення розрахунків за ці перевезення згідно з чинними тарифами. Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України Володимир Зеленський зазначив у вечірньому відеозверненні, що підписав указ про звільнення в запас строковиків, котрі були призвані на військову службу ще до початку повномасштабного вторгнення. 

"Зараз, на прохання військового командування, потрібно кілька тижнів на підготовчі процедури – на заміну людей з точки зору оборонних завдань, і з квітня строковики будуть направлені в запас. Знаю, що частина з них підписали контракт щодо служби в Силах оборони. Я вдячний кожному", - наголосив він.

Звільнення строковиків у запас - деталі

Як відомо, це перша дзвільнення в запас строковиків з початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України, тобто з 24 лютого 2024 року.

Як повідомляв УНІАН, Секретар РНБО Олексій Данілов ще у листопаді 2023 року заявляв, що українські військовослужбовці-строковики, у яких завершився термін служби, будуть демобілізовані. Вони за бажання можуть залишитися в армії на контрактній основі. Президент України вніс до ВРУ закон про демобілізацію строковиків в Україні, який депутати підтримали.

Вас також можуть зацікавити новини: