Ілюстрація УНІАН

Перший проректор споруджуваного в Маріуполі університету "Метінвест Політехніка" Наталія Рекова під час зустрічі з учасниками Української академії лідерства розповіла про особливості навчання в першому в Україні недержавному гірничо-металургійному вузі.

Про це повідомила прес-служба групи компаній "Метінвест".

"Метінвест політехніка – це університет нового покоління. Група "Метінвест" ставить перед собою мету вивести технічну освіту в Україні на більш високий рівень, розвивати не тільки молодь, а й весь регіон. Ми хочемо змінити ставлення до технічних професій, мотивувати молодь залишатися в Україні й розвивати свою країну", – пояснила Рекова випускникам шкіл і студентам з різних областей України.

Відео дня

За словами проректора, у школярів і студентів часто складається невірне уявлення про роботу металурга, засноване на минулому професії. Однак в сучасних реаліях специфіка професії істотно змінилася.

"Під нові реалії університет готуватиме фахівців, максимально адаптованих до сучасного виробництва. Тут буде впроваджена дуальна система освіти – частину часу студенти навчаються теорії, а частину – практичним навичкам безпосередньо на виробництві за обраною спеціальністю. Така методика вже зарекомендувала себе в Європі, як найбільш перспективна, так як відразу після завершення університету студенти мають досвід роботи на реальних агрегатах і обладнанні, отже – вони найбільш конкурентоспроможні на ринку праці. Найкращі студенти зможуть проходити практику на підприємствах групи "Метінвест", – розповіла педагог.

Також Рекова оголосила, що в "Метінвест Політехніці" будуть створені необхідні умови для роботи молодих вчених: сучасна навчально-матеріальна база, лабораторії та бібліотека.

При цьому проректор зазначила, що в навчальному плані "Політехніки" передбачено не менше 25% дисциплін на вибір, а в рамках існуючих потреб у фахівцях платити за навчання студентів будуть підприємства групи "Метінвест". А для студентів, що показують високі результати під час навчання, будуть передбачені стипендії.

Крім того, керівництво вишу пообіцяло майбутнім студентам комфортну інфраструктуру для навчання та проживання іногородніх студентів, абсолютну відсутність корупції, доступ до навчальних сервісів Microsoft, співпрацю з міжнародними організаціями, найкращих педагогів-практиків, які навчатимуть студентів за міжнародними стандартами та студентське самоврядування, яке б акумулювало ініціативи та ідеї молоді. 

Нагадаємо, група компаній "Метінвест" планує завершити будівництво свого власного університету "Метінвест Політехніка" в Маріуполі вже в 2022 році.