Бізнесмени підозрюються у фальсифікації документів щодо обсягів виконаних робіт / фото УНІАН

СБУ задокументувала розкрадання десятків мільйонів гривень під час реконструкції міжнародного аеропорту «Бориспіль».

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Встановлено, що менеджмент комерційної структури у 2017 став переможцем тендеру на будівництво багаторівневого паркінгу в аеропорту. Бізнесмени підозрюються у фальсифікації документів щодо обсягів виконаних робіт та використанні суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності, що дозволило перевести у готівку та привласнити майже 37 мільйонів гривень.

Відео дня

Читайте такожОбшуки на "Електроважмаші": двом керівникам повідомлено про підозру

В межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБ України проводять низку обшуків у офісах та за місцями проживання фігурантів провадження. Зокрема, в помешканні одного із фігурантів правоохоронці вилучили близько 60 тисяч доларів та понад 1,5 мільйони гривень, законність походження яких не підтверджено.

Наразі триває досудове слідство у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 2 ст. 212 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНІАН, Служба безпеки України задокументувала масштабне розкрадання коштів акціонерного товариства "Укрзалізниця", що створювало загрозу стабільному функціонуванню залізничних перевезень.