"Рятуючи своє життя": в ООН назвали кількість українських біженців від початку війни

Протягом двох років від початку повномасштабного вторгнення Росії понад 14 мільйонів українців були вимушені залишити свої домівки.

Протягом двох років від початку повномасштабного вторгнення Росії понад 14 мільйонів українців – а це майже третина населення країни – були вимушені залишити свої домівки. Ще понад 6,5 мільйона з них нині мешкають за межами країни як біженці. Про це йдеться у звіті Міжнародної організації з міграції ООН (МОМ).

За словами генерального директора МОМ Емі Поуп, руйнування в Україні широкомасштабні, "втрата життя і страждання тривають".

"Протягом усього цього часу МОМ була постійно присутня в Україні та сусідніх країнах, підтримуючи величезну кількість людей, які втікали, рятуючи своє життя. Однак потреби величезні, потрібно зробити набагато більше", - підкреслила Поуп.

У МОМ зазначають, що у 2024 році понад 14,6 мільйона українців – 40 відсотків від загального населення України – потребують певної гуманітарної допомоги, а 2,2 мільйона біженців потребують допомоги в сусідніх країнах.

"Близько 3,7 мільйона людей залишаються переміщеними особами в Україні, а майже 6,5 мільйонів є біженцями по всьому світу. Понад 4,5 мільйона повернулися додому на сьогоднішній день або з-за кордону, або з переміщення всередині країни", - інформує організація.

Там додали, що розраховують на посилення підтримки з боку донорів і місцевих партнерів, "щоб подолати виклики, які стоять попереду, щоб забезпечити краще життя для українців".

"МОМ дякує уряду України та українському народу за їх силу та стійкість, а також сусідам України, які приймають тих, хто шукає безпеки. Ми залишаємося повністю відданими полегшенню людських страждань і сприянню одужанню", - наголосила гендиректор організації.

Українські біженці - останні новини

В ООН заявили, що США мають допомогти повернути українців додому. Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) заявило, що потрібно $993 млн для фінансування реагування на кризу з українськими біженцями.

При цьому більшість із них, за даними агентства, висловили бажання повернутися додому, але ракетні удари і невизначені економічні перспективи заважають їм це зробити.

Вас також можуть зацікавити новини: