Навколо блондинок існує купа міфів / фото ua.depositphotos.com

Секретний ген зваби. Чи справді блондинки - улюблениці долі

20:26, 06.06.2021
5 хв.

Навколо блондинок існує купа міфів. Але чи справді їм живеться простіше? На це питання відповіді дають самі володарки білявого волосся, стиліст, сексопатолог і чоловіки.

Світловолоса примадонна - Мерлін Монро, королева поп-музики та епатажу - Мадонна, білявка в законі - Різ Візерспун, небезпечна красуня - Шерон Стоун. Всі вони остаточно вкоренили моду на світловолосих дівчат й змусили мільйони жінок на планеті проміняти отримане при народженні русяве чи каштанове волосся на омріяний блонд.

Співачка Ірина Федишин розповідає ТСН.Тижню, що у білий колір фарбувалася вже в школі. "Але у мене тільки чубчик був білий, а низ був чорний", - каже вона і додає, що чоловік хоче бачити її лише білявкою.

Перефарбувалася і вже двадцять років "білявка в законі" й одна з найвпливовіших адвокатес країни, президентка Асоціації адвокатів України - Зоя Ярош.

Відео дня

"Було розлучення, депресія… В такі моменти хочеться щось змінити у своєму житті. А найпростіше, що можеш зробити - перефарбуватися", - розповідає вона ТСН.Тижню.

Читайте такожМарго Роббі, Брітні Спірс, Мерилін Монро: блондинки, які стали відомими на весь світ

І життя стало зовсім іншим…

"Я стала себе відчувати впевненіше. Мені стало легше спілкуватися з людьми, легше налагодити з ними контакт", - каже Зоя Ярош.

І навіть легше… зустріти кохання - пояснює ТСН.Тижню феномен білявок сексопатолог Юрій Засєда. За його словами, жінка з білявим волоссям виділяється яскравою плямою. "Це відразу привертає увагу, підвищує її самооцінку і вона почувається більш розслабленою, вільною... Якщо не отримувала оргазму, перетворившись на блондинку, починає його відчувати", - каже сексопатолог.

У блондинок більше жіночих гормонів - естрогенів, ніж у темноволосих. Тому "світленькі" й користуються успіхом у чоловіків.

Середній IQ блондинок і шатенок однаковий / фото ua.depositphotos.com

А от анекдоти про білявок складають дарма. Адже середній IQ блондинок і шатенок однаковий. І вищий, ніж у рудих. Зокрема, білявка Шерон Стоун - найрозумніша в Голлівуді. Має рекордні 154 бали, як Ейнштейн. Просто міф про начебто недалекий розум блондинкам на руку.

"Приходиш на допит з клієнтом і грізний слідчий дещо розслабляється, думає: "Прийшов з блондинкою, все пройде швидко». І, розслабившись, він дозволяє собі робити процедурні помилки. Які ти, звісно, фіксуєш", - розповідає ТСН.Тижню адвокатка Зоя Ярош.

До речі, варто поспішити намилуватися натуральними білими локонами, адже за двісті років люди зі світлою шевелюрою… зникнуть. Ген, який відповідає за світлий колір волосся, слабшає. Домінує чорний. За останні 50 років справжніх блондинок на планеті стало майже втричі менше. А от бажаючих стати блондинкою, навпаки. Хоч ненатуральна блондинка - це години життя в салонах. І ще - це дорого!

Як розповідають ТСН.Тижню стилісти, блондинкою бути у п’ять разів дорожче, ніж брюнеткою. Адже світле волосся потребує більше догляду, частішого відвідування салонів для підтримки кольору, часте фарбування, а також ризик втратити волосся. Та бажання бути яскравою все ж перемагає.

Блондинкою бути у п’ять разів дорожче, ніж брюнеткою / фото ua.depositphotos.com

ТСН.Тиждень зважився на експеримент, чи дійсно блондинки мають особливий вплив на чоловіків. Вдягнувши на кореспондентку перуку і лишивши на дорозі зі спущеним колесом автівки, перевіримо, чи допоможуть їй чоловіки.

Лише п’ять хвилин нервових кіл на підборах навколо автівки, і перший рятівник поспішає на допомогу. Каже: "Не міг не зупинитися! У мене є така штучка, а ви самі нічого не зробите!".

Згодом рятувати колесо, а точніше блондинку, взявся ще один чоловік-водій. "Чи зупинились би, якби на дорозі стояв чоловік?", - питаємо його. "Ні! Але коли стоїть дівчина на дорозі, треба допомагати!", - відповідає.

Потім були ще помічники, і ще, і ще… Причому не лише водії, а й велосипедисти та навіть пішоходи. Аргументи у всіх були схожі: "Погано, коли леді в платтячку міняє колеса. Та ще й така симпатична!", "А що ви там стоїте обидва, красунчики?! Не можете колесо людині замінити?".

фото ua.depositphotos.com

За півгодини п’ятеро чоловіків погодились допомогти блондинці. Але експеримент ТСН.Тижня тривав. І далі в аналогічній ситуації опинилася вже не блондинка. Якою була реакція? Цікаво, але активність чоловіків виросла. За колесо бралися в чотири і навіть шість рук. Підійшли навіть троє одразу: "Вам допомогти?".

Результати експерименту неочікувано здивували. Адже, коли кореспондентка ТСН.Тижня зняла біляву перуку, за півгодини їй визвались допомогти вдвічі більше чоловіків, ніж коли вона була "блондинкою". Тож колір волосся - не головне! І дуже важливо, що під час "дослідження" жоден чоловік… не образився!

Оксана Радіонова, Ірина Прокоф’єва, Валентин Шилко, Костянтин Слюсар

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся