Семенченка заарештували / УНІАН

Печерський районний суд Києва відправив під варту до 24 травня без права внесення застави колишнього нардепа і екс-комбата батальйону "Донбас" Семена Семенченка.

Як пишуть "Грати", його захист вже заявив про намір оскаржити таке рішення. Прокурори просили суд відправити Семенченка в СІЗО без права застави, вважаючи, що він може переховуватися від слідства. 

Читайте такожСеменченко знайшовся: каже, святкував день СБУ і не знав про підозру

Відео дня

Сам екс-нардеп говорив про свою невинність і просив не заарештовувати його.

"Вважаю, що ця справа - провокація російських спецслужб, які ввели в оману СБУ", - заявив він у суді.

Раніше сьогодні було заарештовано з правом внесення застави другого фігуранта даного провадження.

Що відомо про справу

  • 24 березня в СБУ заявили про припинення діяльності воєнізованого збройного формування та постачання військових товарів з Російської Федерації.
  • Також в СБУ стверджують, що діяльність так званої "приватної військової компанії" була спрямована "на підготовку до скоєння тяжких злочинів, в т.ч. проти основ національної безпеки".
  • За даними СБУ, до складу компанії входили понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій. Контроль та координацію діяльності злочинної організації здійснювали 15 громадян України.
  • Окремо слідчими отримані дані про участь фігурантів справи в укладанні контрактів між "ПВК" і представниками різних організацій з країн Близького Сходу. Також зафіксовані "пропозиції організувати постачання зброї в ці країни".
  • Серед організаторів такої діяльності були колишній народний депутат VIII скликання Семен Семенченко та Євген Шевченко, відомий широкій публіці як "позаштатний агент НАБУ".