Семенченко ПВК - Євгена Шевченка арештували з можливістю застави у 5 млн грн / СБУ

Слідча суддя Печерського райсуду Києва Христина Констянтинова арештувала до 24 травня з можливістю застави у розмірі 5 мільйонів гривень Євгена Шевченка, якого разом з Семеном Семенченком підозрюють у створенні приватної військової компанії.

Про це пише видання Грати.

Читайте такожДо 170 тисяч гривень: за зображення України без окупованих територій можуть почати штрафувати

Відео дня

Шевченка взяли під варту у залі суду. Він устиг сказати, що грошей на заставу у нього немає, тож розраховує на допомогу друзів. Захист має намір подавати апеляцію на рішення суду.

Семенченко очікує на рішення суду.

Що відомо про справу

  • 24 березня в СБУ заявили про припинення діяльності воєнізованого збройного формування та постачання військових товарів з Російської Федерації.
  • Також в СБУ стверджують, що діяльність так званої «приватної військової компанії» була спрямована «на підготовку до вчинення тяжких злочинів, в т. ч., проти основ національної безпеки».
  • За даними СБУ, до складу компанії входило понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій. Контроль та координацію діяльності злочинної організації здійснювали 15 громадян України.
  • Окремо слідчими отримано дані про участь фігурантів справи в укладанні контрактів між «ПВК» та представниками різноманітних організацій з країн Близького Сходу. Також зафіксовано «пропозиції організувати постачання зброї до цих країн».
  • Серед організаторів такої діяльності були колишній народний депутат VIII скликання Семен Семенченко та Євген Шевченко, відомий широкому загалу, як «позаштатний агент НАБУ».
  • Своєю чергою Шевченко заявив, що отримав повістку на допит, і відкинув усі обвинувачення.
  • Семенченко також заперечив усі звинувачення Служби безпеки України і заявив, що не ховатиметься від слідства.