Куди бігти й що робити: озвучено план дій для батьків та дітей на випадок НС (відео)

Українцям радять обговорити у родині план дій на випадок небезпеки у разі повномасштабного вторгнення Росії. А журналісти тим часом склали детальну інструкцію для перевірки навчального закладу вашої дитини.

Де шукати своїх дітей у разі небезпеки, батьки мають запитати в дитсадку і школі. Адже не в кожному закладі є укриття чи підвал, тоді доведеться бігти до найближчих або до метро. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Як готуються у садочках і школах до ймовірного вторгнення РФ

Так, за інформацією журналістів, у деяких дитячих садочках і школах вже нібито готуються до ймовірної агресії РФ та або озвучують батькам список для закупівлі необхідного на випадок надзвичайної ситуації, або ж сами все закуповують. Серед таких речей у так званому тривожному рюкзачку - ковдра, підписана на кожного учня, свічки, батарейки, сухпайки, вода, ліхтарик та індивідуальна аптечка.

У деяких школах вже подумують про тренування дітей на випадок надзвичайної ситуації - як діяти та куди бігти.

Сирени: як їх перевіряють у столиці

Один із засобів системи оповіщення про небезпеку – сирени. Наразі їх періодично чують у різних населених пунктах. Перевірочний сигнал триває 2-3 секунди.

У Києві журналістам відмовилися показувати систему оповіщення, бо це стратегічний об'єкт. Але запевнили у її справності, адже її перевіряють щодня.

План дій на випадок вторгнення Росії: що робити, якщо почнеться війна

Інструктор з фізичної безпеки Олексій Павлійчук радить кожній родині мати план дій на випадок повномасштабного вторгнення РФ. У першу чергу потрібно подбати про безпеку дітей та детально пояснити їм маршрут до безпечного місця, можна роздрукувати Google-карту.

Крім того, українцям радять домовитися з рідними заздалегідь, де ви зустрічаєтесь у разі чого, адже може не бути ані зв'язку, ні електрики.

"Якщо у вас є певний план, хоч якийсь – то ви швидше зорієнтуєтеся у будь-якій нестандартній ситуації. Тож виділіть 15 хвилин на сімейну нараду – просто сьогодні", - радять журналісти.

Раніше УНІАН розповідав, що покласти до тривожної валізки. Вона знадобиться навіть тим, хто не вірить у вторгнення Росії. Адже така річ буде корисною у будь-якій надзвичайній ситуації, такій як пожежа, природна катастрофа чи терористичний акт. 

Вас також можуть зацікавити новини: