Україні необхідно готуватися до вторгнення РФ, вважає екс-депутат Держдуми / ілюстративне фото REUTERS

Цілком ймовірно, що Російська Федерація, стягнувши війська до кордону з Україною, пішла на наймасштабніший шантаж.

Завдання України – готуватися до вторгнення Росії, розповів екс-депутат Держдуми РФ Геннадій Гудков в ефірі каналу "Україна 24".

На його думку, російський президент Володимир Путін просто так не відведе величезні сили, які знаходяться на українському кордоні. Співбесідник попередив, що можуть бути "якісь провокації".

Відео дня

"…просто так 150 тисяч військ до кордонів не підганяють. Ще ми знаємо про те, що підходять кораблі різних флотів в Чорне море... Казати, що це навчання, – ну це смішно", – заявив Гудков.

Колишній депутат Держдуми сказав, що це, цілком ймовірно, "військовий шантаж найвищого рівня, самого масштабного".

"...Завдання України – готуватися до вторгнення. Дай Бог, щоб воно ніколи не відбулося…", – заявив він.

Загроза вторгнення РФ в Україну – довідка УНІАН

Нагадаємо, РФ загострила ситуацію на кордоні з Україною восени минулого року, і в нашій країні та на Заході заговорили про загрозу вторгнення.

На початку 2022 року – 10 лютого – у Білорусі стартувала активна фаза російсько-білоруських військових навчань. Навчання мають закінчитися 20 лютого.

Очільник українського Міноборони Олексій Резніков сказав, що вздовж всього кордону України з боку Росії, Білорусі й тимчасово захоплених територій знаходяться 140 тис. військовослужбовців.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов говорив, що військ РФ біля кордону України недостатньо для здійснення повномасштабного вторгнення.

Пізніше західні ЗМІ писали, що Росія може вдертися в Україну 15 чи 16 лютого.

США та Євросоюз стверджували, що у разі нового вторгнення на українську територію проти РФ запровадять серйозні санкції.

Варто зазначити, що російська сторона пішла на агресію у 2014 році – захопила Крим та вдерлася на Донбас.

Вас також можуть зацікавити новини: