До активіста прийшла поліція / Сергій Стерненко Facebook

Громадський активіст з Одеси Сергій Стерненко повідомив, що до його київської квартири сьогодні прийшла поліція з ухвалою про примусовий привід в СБУ до слідчого для вручення повідомлення про підозру за самозахист.

Про це він написав у Facebook.

Стерненко заявив, що о 12-й годині сам йтиме до СБУ. Він також не виключив, що найближчим часом відбудеться суд щодо нього.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує напад зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

Читайте такожСтерненко розповів, навіщо його викликали до СБУ (фото)

9 жовтня 2019 року Генеральна прокуратура надіслала в Головне слідче управління СБУ кримінальні провадження щодо нападів на Стерненка.

Генпрокуратура здійснює процесуальне керівництво у трьох кримінальних провадженнях щодо нападів на Стерненка, ще в одному обвинувальний акт стосовно підозрюваного нападника направлено до суду.

В одному з проваджень розслідується напад на активіста та нанесення йому тілесних ушкоджень двома особами. В іншому кримінальному провадженні розслідується вбивство одного з нападників і нанесення іншим тілесних ушкоджень. У кримінальному провадженні за фактом нанесення активісту легких тілесних ушкоджень та пошкодження його майна також триває досудове розслідування.

Читайте такожСправа Стерненка: прокуратура закрила справу проти загиблого фігуранта – ЗМІ

Водночас досудове розслідування за фактом завдання Стерненку тілесних ушкоджень за допомогою вогнепальної зброї завершено, обвинувальний акт за фактом замаху на умисне вбивство направлено до Приморського райсуду Одеси.

Разом з тим СБУ порушила справу за фактом смертельного поранення одного з чоловіків, які скоїли на нього напад у 2018 році, - Івана Кузнєцова, якого Стерненко вбив, захищаючись від нападу.

7 квітня 2020 року генпрокурор Венедиктова заявила, що підозра Стерненко за фактом смертельного поранення нападника буде пред'явлена в будь-якому випадку.