Майже сотня поліцейських отримали справи проти себе / УНІАН

В Україні за півтора року відкрито 94 кримінальних провадження стосовно працівників поліції за фактами порушень конституційних прав громадян.

Про це заступник голови Нацполіції - начальник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе поінформував під час координаційної наради керівників правоохоронних органів щодо стану протидії катуванням працівниками органів правопорядку, а також нелюдське та таке, що принижує гідність, поводження і покарання, повідомляється на сайті МВС.

Читайте такожСправа Шеремета: в Нацполіції запевняють, що не підганяли докази під нову підозру фігурантам

Відео дня

За його словами, Управлінням дотримання прав людини Нацполіції за півтора року проведено більш як 300 службових розслідувань виявленої інформації про порушення працівниками поліції прав людини.

«За їх результатами притягнуто до дисциплінарної відповідальності 175 працівників поліції (62 – догана, 18 – сувора догана, 76 – зауваження, 12 – попередження про неповну посадову відповідність та 7 – звільнення). Матеріали 51 службового розслідування було скеровано до інших уповноважених органів для прийняття рішення», - сказав Цуцкірідзе.

Він також повідомив про результати роботи у цій сфері підрозділів внутрішньої безпеки:

Читайте такожВ ООН після зґвалтування в Кагарлику закликали ЗМІ не розголошувати особисті дані жертв насильства

«Протягом останніх півтора року проведено більше 4,6 тис. цільових заходів та перевірок, під час яких виявлено майже 7,9 тис. порушень. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 2 тис. 724 працівника, з яких 178 звільнено. За матеріалами підрозділів внутрішньої безпеки органами досудового розслідування розпочато 94 кримінальних провадження стосовно працівників поліції за фактом порушення конституційних прав громадян (з яких 4 – за катування). Повідомлено про підозру 40 правоохоронцям», - сказав Цуцкірідзе.

Як повідомляв УНІАН, у Міністерстві внутрішніх справ заявили, що скоротили штат відділення поліції Кагарлика після зґвалтування у приміщенні дівчини, яку запросили як свідка в одній зі справ.