Зґвалтування у Кагарлику - увесь штат поліції Кагарлика скоротили  /   gp.gov.ua

У міністерстві внутрішніх справ заявили, що скоротили штат відділення поліції Кагарлика після зґвалтування у приміщенні дівчини, яку запросили як свідка в одній зі справ.

Про це повідомляє РБК-Україна.

За словами заступника голови Нацполіції Максима Цуцкірідзе, «поліція оперативно відреагувала на катування і зґвалтування у Кагарлику».

Відео дня

Читайте такожЗґвалтування у Кагарлику: жертва уперше публічно розповіла про катування копами

«Чотири співробітники були звільнені, 5 відсторонені і 10 притягнуті до дисциплінарної відповідальності… Штат Кагарлицького відділення поліції скорочено повністю», – сказав він.

При цьому Цуцкірідзе зауважив, що за статистикою у поліції фіксують на 10-15% менше катувань, ніж у міліції.

Водночас глава МЗС Арсен Аваков заявив, що «у кожній поліції світу є катування», але українські правоохоронці їх зараз не приховують і намагаються попереджувати.

«Врадіївку намагалися приховати, ми не приховуємо нічого», – відповів міністр.

Як повідомляв УНІАН, 24 травня до лікарні звернулася жінка 1994 року народження із заявою про побиття та зґвалтування. За її словами, до цього причетні співробітники поліції Кагарлика.

26 травня Голосіївський районний суд Києва взяв під варту без права внесення застави двох поліцейських із Кагарлика, підозрюваних у зґвалтуванні й побитті жінки у відділенні поліції.

Голова Нацполіції Ігор Клименко звільнив цих поліцейських, а також відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділення та ухвалив рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу цього відділення. Досудове розслідування здійснює Державне бюро розслідувань.