Терехов зробив прогноз, скільки часу потрібно на відновлення Харкова

Півтори сотні тисяч мешканців залишилися без даху над головою.

Після російських обстрілів Харкова на відновлення міста повинно піти мінімум два роки. Як заявив мер Ігор Терехов в ефірі телемарафону, багато чого залежить від можливостей бюджету.

"Щодо термінів, все це залежить не тільки від нас, а й від тих коштів, які ми використовуватимемо для цього, від можливостей бюджету. Ми розраховуємо десь на два-три роки повного відновлення міста після таких жахливих руйнувань", - сказав Терехов.

Російські удари завдали великої шкоди місту. За попередніми підрахунками 150 тисяч мешканців залишилися без даху над головою.

На даний момент ведеться ремонт близько 50 будівель. У 2022-му році було відновлено близько двох сотень багатоповерхівок.

Російські обстріли Харкова: що відомо

З перших днів повномасштабної війни російські війська активно атакували Харків з повітря. У тому числі вони часто використовували артилерію, аж поки українські Сили оборони не звільнили майже всю Харківщину від окупантів.

На початку березня 2023-го року по Харкову росіяни випустили 11 ракет. Внаслідок прильотів місто залишилося без води, світла та опалення.

30 березня загарбники атакували Харків ракетами С-300. Загалом їх було випущено дев’ять штук. Окрім цього росіяни задіяли для атаки 10 БПЛА "Шахед". Було зафіксоване влучання у житловий будинок.

Вас також можуть зацікавити новини: