Обвал будинку стався в серпні 2019 року \ Фото ДСНС

Будинок на вулиці Грушевського у Дрогобичі, де у 2019 році внаслідок обвалу під’їзду загинули вісім людей, серед яких були і діти, демонтують.

Про це повідомили у прес-службі Дрогобичької міської ради. У повідомленні зазначається, що будівлю визнано аварійною.

"Навесні минулого року із держбюджету скерували 40 млн 727 тис. грн на придбання нових осель для мешканців. За ці кошти купили 59 квартир", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Читайте такожМіськрада Дрогобича назвала причину обвалу будинку, де загинули восьмеро осіб

Що стосується самої аварійної будівлі, як зазначають у мерії, тривалий час на неї був накладений арешт, оскільки тривали слідчі дії та з’ясовували причину завалу.

"У червні арешт зняли. Тож тепер активно шукають організацію, або фахівців, які в найближчий час розберуть будівлю. Від методу контрольованого підриву будинку відмовилися", - зазначили у Дрогобицькій міськраді.

Обвал будинку у Дрогобичі

У ніч на 28 серпня 2019 року стався обвал у чотириповерховому житловому будинку у місті Дрогобич Львівської області. Внаслідок обвалу загинули вісім людей. Їхні тіла рятувальники дістали з-під уламків. Без даху над головою тоді лишилися майже 30 осіб.

Спочатку у ДСНС заявили, що обвал стався внаслідок вибуху газу, згодом цю версію назвали малоймовірною. В жовтні того ж року було встановлено, що причиною обвалу будинку стало руйнування несучої стіни у підвалі.

Постраждалим внаслідок обвалу виділили з обласного бюджету Львівщини понад 1 млн грн.