В результаті обвалення загинули дві людини / Фото ДСНС

За кілька днів до трагедії у Дрогобичі мешканці будинку зверталися в ЖЕК зі скаргою на тріщину в стіні.

Однак там їм порадили робити ремонт власними силами, повідомляє "Обозреватель".

Спочатку заявлялося, що стався вибух побутового газу. Однак очевидці стверджують – його не було.

Відео дня

Читайте такожПричиною обвалу житлового будинку в Дрогобичі не був вибух газу - ДСНС

"Я вам кажу, що вибуху не було! Будинок просто впав, звук був такий, ніби щось руйнується і сиплеться", – розповідає мешканка сусіднього будинку №103 по вулиці Грушевського Ольга.

Також вона говорить, що деякі сусіди повибігали з квартир. "Моя сусідка надавала допомогу людям з цього будинку. Прийшла і розповідає, що впав цілий під'їзд, тільки дах вцілів. А мешканці їй говорили, що дня за два-три перед обваленням вони ходили в ЖЕК і скаржилися на велику тріщину в стіні будинку. А їм там сказали, мовляв, робіть ремонт своїми силами", – розповідає Ольга.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 28 серпня, о 02:46 стався обвал у чотириповерховому чотирипід’їздному житловому будинку у м. Дрогобич Львівської області.

Внаслідок обвалу загинуло дві особи і сім осіб, у тому числі чотири дитини, госпіталізовано. У ДСНС повідомили, що під завалами житлового будинку можуть бути ще 5 осіб.

Внаслідок обвалу зруйновано під’їзд з першого по четвертий поверх. На даний час будинок повністю відключено від газо-, електро- та водопостачання. Спочатку у ДСНС заявили, що обвал стався внаслідок вибуху газу, згодом цю версію назвали малоймовірною.

У компанії «Львівгаз» також заперечили, що вибух газу міг бути причиною обвалу багатоповерхівки.