Швеція поширила тимчасовий захист на всіх легальних українських біженців

Поправка набуває чинності 22 грудня.

Уряд Швеції своїм рішенням поширив дію директиви ЄС про тимчасовий захист на всіх громадян України, які знаходяться у країні на законних підставах.

Як йдеться у повідомленні шведського уряду, у квітні минулого року країна ухвалила поправку до постанови про тимчасовий захист, яка поширила цей статус на українців, які в'їхали і перебували у Швеції станом на 30 жовтня 2021 року.

Чинне положення означало, що українці, які мають право на тимчасовий захист, можуть його не отримати і будуть змушені повернутися в Україну, тому дію поправки розширили.

"Люди з України, які перебувають у Швеції, не повинні повертатися в Україну в теперішній ситуації. Ті, хто заслуговує на захист, матимуть можливість залишитися у Швеції з тимчасовим захистом", – прокоментувала рішення міністр з питань міграції Марія Мальмер Стенергард.

Поправка набуває чинності 22 грудня.

Українські біженці у Європі

У жовтні Євросоюз завершив процедури, потрібні для продовження тимчасового захисту для українських біженців на рік – з 4 березня 2024 року до 4 березня 2025 року.

19 грудня президент Володимир Зеленський заявив, що багато вимушених переселенців почнуть повертатися в Україну, коли в нашій державі буде більш потужна система ППО та відбудеться зменшення підтримки з боку європейських країн.

Вас також можуть зацікавити новини: