Sportmaster потрапив під санкції СНБО / Instagram

Санкції проти сінгапурської компанії Sportmaster Operations Pte. Ltd, яка керує в Україні мережею магазинів «Спортмастер», введено на підставі інформації про роботу магазинів мережі в окупованому Криму.

Читайте такожВ ОПЗЖ бачать в Оксані Марченко потенційного президента

Про це повідомляє «Українська правда», посилаючись на коментар прес-служби СБУ.

Відео дня

"Запровадженню санкцій передував лист СБУ на адресу МЗС України, скерований ще влітку минулого року, про протиправність такої діяльності на тимчасово окупованих територіях.

Своєю чергою МЗС України неодноразово зверталося з відповідними нотами до держорганів Сінгапуру, які залишились без розгляду та належного реагування", - вказали у спецслужбі.

Санкції проти "Спортмастера"

Рішення РНБО про введення санкцій проти Віктора Медведчука і його оточення стосується восьми фізичних і 19 юридичних осіб.

Серед них є приватна компанія з обмеженою відповідальністю "Sportmaster Operations Pte. Ltd" (Сінгапур, Оуе Даунтаун), яка управляє мережею магазинів "Спортматер" в Україні.

Щодо компанії діють такі санкції:

  • обмеження торгових операцій (повна заборона)
  • обмеження, часткове або повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України (повна заборона)
  • запобігання виведенню капіталів за межі України;
  • Заборона ввезення продукції сінгапурської компанії "Sportmaster Operations Pte. Ltd " безпосередньо компанією або із залученням представників іноземних держав. 

Санкції проти Медведчука

  • 19 лютого РНБО прийняла рішення про застосування санкцій проти 19 юридичних і 8 фізичних осіб.зокрема, санкції будуть застосовані до Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Санкції накладаються на все майно і активи, які є в підпорядкуванні Медведчука і його дружини.
  • Як повідомив Секретар РНБО Олексій Данилов, СБУ розслідує кримінальне провадження за ст. 258 (5) (фінансування тероризму) Кримінального кодексу. До Медведчука, Марченка та інших осіб санкції застосовані у зв'язку з цим розслідуванням.
  • 20 лютого санкції були введені в дію указом Зеленського. Указ набирає чинності з дня його опублікування.
  • Також РНБО ухвалила рішення про повернення у власність держави частини нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок«, оскільки нею володіє компанія "ПрикарпатЗахідтранс".