СБУ зібрала докази проти ще одного зрадника \ facebook.com/SecurSerUkraine

Служба безпека України (СБУ) зібрала доказову базу на підсанкційного пропагандиста Ігоря Дуся, який публічно заперечує існування української державності.

Як повідомили в СБУ, зловмисник у 2014 році був радником російського терориста Стрєлкова-Гіркіна і наразі позиціонує себе як "православний публіцист". Також він очолює громадську організацію "Народний собор", яка є українською "філією" однойменного російського об’єднання під егідою РПЦ.

"Після захоплення Криму зловмисник втік на тимчасово окуповану територію українського півострова. Там він був постійним "гостем" ефірів російських телеканалів, де виступав у ролі "політичного" або "релігійного" експерта і виправдовував агресію проти України", - повідомили в СБУ деталі діяльності Дуся.

Відео дня

Після повномасштабного вторгнення Дусь уже в Москві публічно вихваляв учасників окупаційних угруповань РФ і закликав бійців ЗСУ не чинити спротив загарбникам.

Крім того, він активно "розганяв" наративи Кремля щодо "утисків" представників УПЦ МП і вихваляв антиукраїнську діяльність московського патріарха Кирила.

фото СБУ

"Експертизи підтвердили факти підривної діяльності фігуранта проти державної безпеки України", - підкреслили в СБУ. 

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу:

▪️ ч. 1 ст. 111-1 ("колабораційна діяльність");

▪️ ч. 2 ст. 110 ("посягання на територіальну цілісність та недоторканність України").

В даний час зловмисник перебуває на території РФ. Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

Вас також можуть зацікавити новини: