Відсьогодні в Україні набула чинності ще одна норма закону про мову / ілюстративне фото ua.depositphotos.com

З неділі, 16 січня, набуває чинності норма мовного закону про те, що друковані засоби масової інформації в Україні видаються державною мовою.

Так, сьогодні набула чинності стаття 25 закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", яка регламентує використання державної мови у сфері друкованих засобів масової інформації.

Відповідно до закону, друковані ЗМІ можуть видаватися іншими, ніж державна, мовами за умови, що одночасно з відповідним тиражем видання іноземною мовою видається тираж цього видання також і державною мовою. Усі мовні версії повинні видаватися під однаковою назвою, відповідати одна одній за змістом, обсягом та способом друку, а їх випуски повинні мати однакову нумерацію порядкових номерів і видаватися в один день.

Відео дня

Розповсюдження за передплатою друкованих ЗМІ іншими мовами допускається, якщо їх засновники забезпечать можливість передплатити таке саме видання державною мовою.

Читайте також"Української буде більше": почали діяти нові норми мовного закону

Нагадаємо, 25 квітня 2019 року Верховна Рада ухвалила закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної", статті якого впроваджуються поетапно.

Вас також можуть зацікавити новини: