Відео з бабусею розчулило мережу / скріншот

Бабуся, яка намагалася зловити автівку до найближчої поліклініки, адже пропустила свій автобус, і водій, який їхав в інший бік, але розвернувся, щоб підвезти, бо решта проігнорувала. Це відео розлетілося соцмережами й нагадало всім, наскільки важливо робити добрі вчинки. 

Журналісти "Сніданку з 1+1" розшукали героїв цієї щемливої історії, яка сталася у Києві. Водія звати Андрій, саме він допоміг бабусі. Йому 42, працює в рекламі. Того дня саме їхав на роботу.

"Вона (бабуся, - УНІАН.) навіть вибігала на дорогу й махала руками. Я тоді вимкнув телефон, почав знімати просто для того, щоб зняти, яка за рахунком автівка зупиниться. І потім там 5-6-8 проїхали, ніхто не зупинявся. Мені якось сумно стало за цю жінку, я вирішив, що я тоді розвернувся і сам під'їду", - каже  Андрій.

Він розповів, що спершу планував показати відео лише своїм дітям, щоб у майбутньому вони чинили так само. Але згодом все ж опублікував його в інтернеті, бо Нінель Василівну має почути кожен.

"Добро - це любити все. Ну, от все любити", - каже Нінель Василівна. Їй 89 років, за професією вона гідрофізик, викладала на геологічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Вона присвятила науці понад 40 років свого життя і дуже цим пишається.

У молоді роки Нінель Василівна була шибайголовою, добре плавала, якось навіть перепливла Дніпро. Та найбільше обожнювала альпінізм. 

На початку повномасштабного російського вторгнення Нінель Василівна евакуювалася в Словенію. За кордоном без діла не сиділа - вчила словенців, як харчуватися правильно.

Жінка має сина, доньку та онуку, а девіз її життя - це фраза, яку вона кілька разів промовила на відео: "Добро створює людину".

Андрія, який підвіз її до поліклініки та подарував квіти, пригадує з усмішкою і називає великим згустком позитивної енергії. А от на запитання, чи продовжують вони спілкуватися, чесно відповідає: "Ні". Адже тоді вони не обмінялися контактами.

Історія бабусі з Горенки, яка пекла паски у руїнах

Раніше фотографії 83-річної Віри Пилипівни, яка напекла паски в руїнах поблизу свого будинку в Горенці на Київщині, облетіли соцмережі

У руїнах кухні залишилася тільки вціліла піч, у ній пенсіонерка й пекла паски на Великдень. Щоправда, перед тим піч довелося самій полагодити. 

Вас також можуть зацікавити новини: