Українців зазнають тортур від окупантів / фото ua.depositphotos.com

У Мелітополі Запорізької області люди з перших днів війни героїчно зупиняли колони окупантів голими руками. І, не боячись рашистів з автоматами, проводжали зиму спаленням опудала Путіна. 

Журналісти проекту FreeДом розповіли, яке пекло переживають українські полонені з Мелітополя.

У сюжеті показали одного з хлопців з Мелітополя, що потрапив у полон. Його звинуватили в тому, що він нібито зривав георгіївські стрічки з ветеранів Другої світової війни й змушував їх кричати "Слава Україні". Видно, що на нього тиснули та змушували говорити те, що вигідно російській пропаганді.

Анастасія, подруга Владислава, що потрапив у полон окупантів в Мелітополі, розповідає, що полонених годують один день, а на наступний дають тільки воду. Їх підтримують в такому стані, щоб у них не було сил чинити опір. Також, за словами дівчини, є випадки зґвалтування, про які не заявили чоловіки.

"Що вони переживають в полоні, страшно уявити. Особливо бачачи, в чому вони починають зізнаватися після всіх тортур", — зазначають журналісти. 

У полоні ні в чому невинні мелітопольці зазнають тортур і вірять, що Україна переможе. 

Раніше колаборантка Галина Данильченко, яка очолила Мелітополь після окупації російськими військами, заявила про початок у місті підготовки до референдуму про входження захопленого противником регіону до складу Російської Федерації. За деякою інформацією, референдум планують провести 11 вересня.

Вас також можуть зацікавити новини: