У "Слузі народу" розповіли, які положення вилучать із урядового законопроекту про мобілізацію

Арахамія заявив, що комітет повернув уряду із завданням підготувати законопроєкт, який "не буде так турбувати суспільство і буде виконувати своє головне завдання - мобілізацію".

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, які пропозиції урядового законопроекту про мобілізацію забракував профільний комітет Верховної Ради з нацбезпеки і оборони.

За його словами, в законопроекті було "чимало проблем". Так, у комітеті виступили проти мобілізації транспорту фізичних осіб-підприємців і призову людей з інвалідністю третьої групи.

"У третій групі інвалідності багато людей, у яких немає одного з органів, або хворих на туберкульоз. Навіщо це в армії?" - зазначив Арахамія.

Він стверджує, що нардепи були категорично проти надсилання повісток електронною поштою.

"Яким чином, відправивши повістку, потім починається кримінальна відповідальність за ухилення, хоча людина може просто не мати доступу", - пояснив він.

Арахамія розповів, що комітет повернув уряду із завданням підготувати законопроєкт, який "не буде так турбувати суспільство і буде виконувати своє головне завдання - мобілізацію".

За його словами, терміни подачі доопрацьованого законопроєкту не обговорювали, а нардепи готові зібратися "у будь-який день або вночі й всі будемо голосувати, просто дайте якісний документ".

"Мені здається, міністр оборони Рустем Умєров і головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, які брали участь в обговоренні законопроєкту уважно нас почули. Ми почули їх, тому що вони аргументовано говорили, де їм не вистачає людей і яких. Ми дуже-дуже багато уваги в цих дискусіях приділили підвищенню рівня навчання в навчальних центрах", - додав він.

Закон про мобілізацію - деталі

11 січня Кабмін відкликав скандальний законопроект про мобілізацію. Після доопрацювання його повторно винесуть на розгляд уряду. Низка норм урядового законопроекту викликали дискусії в суспільстві, зокрема, щодо можливості вручення електронних повісток, вилучення  у підприємців автівок, можливості призову інвалідів третьої групи.

Як зазначили в Офісі президента, цей закон буде прийнятий у будь-якому разі

Вас також можуть зацікавити новини: