Киян налякали яскраві спалахи в небі / скріншот

Військовий експерт Олег Жданов прокоментував загадкові спалахи над Києвом та областю вночі 19 квітня.

"Повітряні сили ЗСУ заявили, що ППО не працювало, авіація не працювала, удари по Києву не наносилися у той момент. Повітряна тривога була оголошена постфактум після спалаху. І, як сказав прес-офіцер Повітряних сил - швидше за все, інше відомство має давати пояснення цьому явищу, - зазначив експерт. - Національне аерокосмічне агентство зробило заяву. Сказало, що, швидше за все, це був метеорит".

При цьому Жданов вказав на ті деталі, які збентежили особисто його:

"Мене бентежить колір - яскраво зелений. Ми звикли, що метеорити жовтого кольору або оранжевого. І збентежила відсутність вибуху. Коли в Іркутську падав, там так гахнуло, що півміста без шибок залишилося. Тут якось тихенько, але дуже барвисто згорів у щільних шарах атмосфери".

Спалахи над Києвом 19 квітня - що повідомлялося

Як писав УНІАН, вчені пояснили загадкові спалахи над Києвом та областю входом космічного тіла у щільні шари атмосфери. Як пояснив заступник начальника Головного центру спеціального контролю ігор Корнієнко, це лише припущення:

"Ми не можемо відповісти на питання про його розмір і про те, на якій висоті це сталося, але можемо сказати про факт вибуху".

Зазначалося, що внаслідок падіння таких тіл можливе утворення воронок, але йдеться про великі за розміром тіла, які не встигають згоріти в атмосфері.