Зеленський відповів на петицію про легалізацію партнерств для одностатевих пар

Міністерство юстиції вже працює над питанням легалізації цивільних партнерств.

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію щодо реєстрованих партнерств для одностатевих пар. За його словами, Україна обрала рух назустріч європейським стандартам, в основі яких лежать права людини.

У відповіді до петиції вказується, що влада вже працює над легалізацією цивільних партнерств.

"Міністерство юстиції України наразі працює над комплексним законодавчим запровадженням інституту цивільного партнерства з визначенням правових засад, порядку і наслідків його державної реєстрації, а також правового статусу й особистих немайнових і майнових прав і обов’язків партнерів з урахуванням особливостей вже наявних правових інститутів", – розповів президент.

Очільник держави нагадав, що єдиним органом законодавчої влади в Україні є парламент, а тому він звернувся до голови Верховної Ради України з проханням розглянути порушене в електронній петиції питання.

"З огляду на те, що відповідно до статті 116 Конституції України, Кабінет Міністрів України вживає заходів щодо забезпечення прав і свобод людини і громадянина, з аналогічним листом я звернувся до прем’єр-міністра України. Про результати розгляду порушених питань автора електронної петиції поінформують Верховна Рада України та Кабінет Міністрів України", - додав Зеленський.

Проект закону про запровадження реєстрованого партнерства

Як раніше повідомляв УНІАН, у березні 2023 року до Верховної Ради внесли законопроект про запровадження реєстрованого партнерства (№9103). Того ж місяця на сайті президента України з'явилися петиція на підтримку даного законопроекту. Її автором є Петро Жеруха.

Чоловік представляє ЛГБТ рух військових й наполягає на тому, що в умовах війни важливо забезпечити одностатевим і різностатевим парам отримати статус близьких родичів, не вступаючи в шлюб. Петиція набрала необхідну кількість підписів менше ніж за місяць.

Вас також можуть зацікавити новини: