Петиція на підтримку реєстрованих партнерств в Україні набрала "максимум" / ua.depositphotos.com

В Україні набрала необхідний "максимум" голосів петиція на підтримку введення реєстрованих партнерств для одностатевих та різностатевих пар. Раніше Верховна Рада України вже зареєструвала відповідний закон, регулюючого запровадження таких партнерств (законопроект № 9103).

Сьогодні стало відомо, що на сайті президента петиція набрала понад 26 000 голосів. Це означає, що тепер її повинен розглянути безпосередньо президент України Володимир Зеленський. 

Нагадаємо, що в документі автор петиції закликає президента підтримати введення одностатевих партнерств в Україні не тільки з причин підтримки самого руху, а й тому, що на законодавчому рівні ті чи інші рішення у відносинах може приймати лише офіційний партнер.

Відео дня

Наприклад, якщо на фронті один з партнерів загинув, інший не може забрати його тіло або претендувати на спадщину, оскільки юридично є для загиблого "ніким". 

Проект закону про запровадження реєстрованого партнерства

Нагадаємо, що до Верховної Ради внесли відповідний законопроект про запровадження реєстрованого партнерства (№9103) 13 березня 2023 року.

Вже 28 березня на сайті президента з'явилися петиція на підтримку даного законопроекту. Її ініціатором є Петро Жеруха. Він представляє ЛГБТ рух військових й наполягає на тому, що в умовах війни важливо забезпечити одностатевим і різностатевим парам отримати статус близьких родичів, не вступаючи в шлюб.

Вас також можуть зацікавити новини: