Для російський військовополонених організували належний побут / скріншот

Триразове харчування, зал для перегляду новин, книги та лікування – це умови утримання російських військовополонених у таборі на заході Україні.  З жителями табору спілкувалися журналісти ТСН. Кореспондентка каже, що у жодного з тих, хто прийшов нищити та вбивати в Україну, немає каяття. Натомість є російські наративи про спецоперацію. 

У кожного з полонених - окреме ліжко й тумба з особистими речами, вікна без ґрат. Поруч - кімната для перегляду новин.

Журналістка підійшла до одного з військовополонених з Луганщини Віктора й запитала у нього, чому він тут. Він почав говорити, що прийшов захищати "батьківщину" - Луганськ. На зауваження представниці ЗМІ, що Луганськ - це Україна, той заявив, що так звана "ЛНР" відділилась від України. На запитання, чому ж "відділилася", окупант відповів: "Не цікавився політикою".

За роботу полонені отримують зарплату - до 40 гривень на день, - які можуть витратити у місцевій крамниці.

"Я просто їхав охороняв машину бойову, ось і все. Був у її супроводі... Перетнули кордон іншої держави... Бо був наказ, ось і все... Що ми беремо участь у "спеціальній військовій операції", - розповідає Сергій, кадровий російський військовий із Саратовської області РФ.

У таборі російських військовополонених є терапевт, хірург, психіатр, кабінет УЗД та стоматологічний кабінет.

"Жоден, з ким ми спілкувалися, не висловив каяття і не намагався донести до родичів правду", - підсумували журналісти ТСН.

Який вигляд має табір для військовополонених

Міністерство юстиції показало, в яких умовах Україна утримує російських військовополонених. Цей табір під охороною, для путінських військових надають і медпослуги.

Журналіст ТСН раніше розповідав, що росіяни у секретному таборі "живуть у шоколаді". Їх годують за стандартами офіцерів ЗСУ. В установі є свій кухар.

Вас також можуть зацікавити новини: