ЗСУ прорвали лінію оборони росіян у Вербовому, - Тарнавський

Українські захисники на Запорізькому напрямку продовжують наступати.

CNN

CNN пише, що росіяни звітують про іншу ситуацію в цьому місці. Втім аналіз відео з відкритих джерел журналістами свідчить, що деякі українські підрозділи перетнули важливий рубіж російської оборони біля села Вербове. Село Вербове окуповане з кінця лютого 2022.

Як проходить наступ ЗСУ на Запорізькому фронті

Командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський заявив, що зима не зупинить наступ Києва, а найбільший прорив ще попереду. Сильні осінні дощі можуть зробити землю сирою і ускладнити пересування важкої техніки, наприклад танків, але Тарнавський каже, що українські сили пересуваються невеликими групами, в основному пішки.

Також Сили оборони України просуваються в напрямку Токмака Запорізької області, який є вузловим центром оборони російських окупаційних військ. У противника тріщить фронт. Про це днями повідомив керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж. За його словами, перекриваючи сухопутний коридор, яким РФ постачає своїм військам техніку і людей, українські військові створять умови для оточення великого угруповання ворога. Однак противник це теж розуміє.