Також волонтер нагадала про правила спілкування з ТрО / фото REUTERS

Журналістка та волонтер Світлана Олішевська на своїй сторінці у Facebook звернулася до "бидла", яке повертається з різних міст України до Києва. Своїм постом вона розлютила мережу.

"Пост про бидло і тільки про бидло. Шановні кияни та гості столиці (і в принципі всіх міст), які повертаються", - почала вона своє звернення до українців.

Олішевська каже, що за відсутності багатьох киян місто змінилося, і тепер там нібито діють нові "правила".

Відео дня

"Місто змінилося, змінилися люди. Ми ходимо по сусідах, запитуючи чи потрібно щось. Ми платимо за пенсіонерів, ми будемо боротися з усіма проявами бидла, якого, на жаль, достатньо. Ви повертаєтесь в свої, але зовсім інші, міста, тому намагайтеся не порушувати правила людяності", - закликала волонтер.

Вона попросила дотримуватися комендантської години, поважати бійців ТрО і "не ляпати їм зайвого", не слухати голосно музику, не розмовляти голосно, пропускати на дорозі "швидку".

"Якщо ви мужньо воювали в Івано-Франківську, то не слід повертаючись, носити піксель. Мурашник людей, які залишилися, добре знає, хто де був. Особиста рекомендація. Спробуйте стримати емоції, розповідаючи, як вам було важко за кордоном, тому що вас поселили вчотирьох, в один номер. Ми розуміємо, як це важко. Ми розуміємо, як ви вимоталися в дорозі. Як вас погано годували, ми теж розуміємо. Але рівень "розумінь" у всіх різний, можна і пизд*ків вихопити", - каже Олішевська.

Під її постом почався справжній "батл" коментаторів: деякі користувачі її підтримали, інші ж почали її критикувати за таку позицію.

"Все в яблучко, як завжди, підтримую!", "Світлано, а ви реально думаєте, що всі, хто виїжджав, - це інфузорії туфельки, про війну не чули і не бачили, і тому Ви маєте право їх повчати?", "Я рада, що у відповідь на цей пост ви справедливо з'їли гівна", "Цей текст дуже совково-зневажливий", "В точку", "Треш. Цим постом ви принижуєте всіх киян. І тих, хто поїхав, і тих, хто залишився", - пишуть у коментарях користувачі.

false
false
false

Нагадаємо, на початку квітня ЗСУ звільнили Київ й область від російських окупантів. Люди почали поступово повертатися в свої будинки.

Вас також можуть зацікавити новини: