Кетчуп виявився найкращим замінником термопасти для відеокарт / джерело: ComputerBase

Ентузіаст зі спільноти ComputerBase провів серію тестів як традиційних термопаст для відеокарт, так і незвичайних для цього сценарію матеріалів –  кетчупу, сиру, скибочки картоплі, зубної пасти та дитячого крему.  

В рамках тесту використовувалася стара відеокарта Radeon R7 240 потужністю всього 30 Вт, ділиться подробицями портал VideoCardz.

Виявилося, той самий кетчуп дійсно справляється із завданням, причому навіть краще, ніж деякі термопасти: з цим соусом відеокарта нагрілася до 71°. Зубна паста також показала непоганий результат (90°). А ось сир, дитячий крем і картопля краще не використовувати – з ними довелося скидати продуктивність. 

Відео дня

Само собою, це все не означає, що той же кетчуп або зубну пасту можна використовувати замість термопасти довго. Крім того, продукти, що містять воду, збільшують ризик постійного пошкодження графічного процесора. Але з точки зору експерименту результати цікаві. 

Джерело: ComputerBase

Раніше УНІАН розповідав, чи можна постійно тримати ноутбук на зарядці під час відключень світла. Як відомо, раптові відключення і включення електроенергії можуть легко привести до негативних наслідків для побутової техніки в будинку. Чи відносяться до них ноутбуки – дізнайтеся в статті.

Також писали, як за пару хвилин прискорити комп'ютер на Windows. Цей лайфхак насамперед орієнтований на власників слабких ПК, для яких невелике збільшення продуктивності може мати значення.

Вас також можуть зацікавити новини: