Варто чекати: розкрито ще одну унікальна особливість iPhone 2024 року

iOS 18 укомплектують цілим набором інтелектуальних можливостей, але більша їх частина, як повідомляється, буде ексклюзивом для моделей iPhone 16.

Apple планує "суттєво" наростити кількість ядер в нейрорушії Neural Engine, який встановлять в процесори Apple A18 для iPhone 16. Все заради нових функцій на базі штучного інтелекту.

Про це пише MacRumors з посиланням на тайванське видання EDN. Очікується, що ШІ стане ключовим нововведенням в iOS 18, а Apple має намір налагодити їх роботу прямо на смартфоні заради приватності призначених для користувача даних.

Смартфони серій iPhone 12, 13, 14 і 15 укомплектовані 16-ядерним Neural Engine. Хоча число блоків не змінюється, Apple постійно звітує про зростання продуктивності співпроцесора: так, в iPhone 15 Pro чіп A17 Pro має в 2 рази більш швидкий Neural Engine в порівнянні з iPhone 14 Pro.

Очікується, що Apple представить iOS 18 на конференції WWDC 2024 у червні, а чіпи серії A18 дебютують у моделях iPhone 16 у вересні. Джерела пишуть, що більша частина ШІ-можливостей буде доступна ексклюзивно для iPhone 16. Причиною тому якраз таки буде більш потужний Neural Engine.

Насамперед Apple планує інтегрувати великі мовні моделі в Siri, щоб поліпшити її функціонал, який вже давно відстає від того, що пропонують в своїх голосових асистентах конкуренти. Наприклад, одна з функцій Siri допоможе вичленувати основний сенс з повідомлення співрозмовника, надісланого по iMessage або SMS. 

До виходу нових смартфонів Apple залишається ще багато місяців, але в мережі вже накопичилося достатньо чуток про iPhone 16. Одну і ту ж інформацію повторюють кілька інсайдерів – ймовірність, що прогнози збудуться, досить висока.

Очікується, що оновлення камери стане одним з ключових поліпшень в iPhone 16. Для цього компанія навіть встановить на торці ще одну кнопку, за допомогою якої можна буде налаштовувати зум і фокус. А екрани Pro-моделей виростуть вперше за багато років.

Вас також можуть зацікавити новини: