Не працює Київстар - що робити / колаж УНІАН, фото Київстар, ua.depositphotos.com

12 грудня у роботі Київстар стався масштабний збій - користувачі з сім-картою не мають доступу до мобільного інтернету і зв'язку. За однією з версій, збій у Київстарі трапився через хакерську атаку на ядро мережі. Коли запрацює Київстар - поки невідомо, але компанія постарається якомога швидше усунути неполадки. Поки що користувачі Київстару можуть дзвонити на екстрені номери.

Збій Київстару вплинув навіть банківську систему. Як повідомляє речник "Приватбанку", деякі термінали та банкомати не працюють. Також проблеми у роботі деяких сервісів спостерігаються у "Монобанку".

Якщо Київстар не працює, то його користувачі можуть підключитися до національного роумінгу, поки мережу не полагодять. Національний роумінг - це спільна ініціатива від Київстар, Lifecell і Vodafone-UA, яка надає послуги мобільного зв'язку безкоштовно і працює по всій країні.

Відео дня

Національний роумінг - як підключити

Щоб підключитися до національного роумінгу, потрібно переключити мобільну мережу на лінію оператора, у якого немає технічного збою. Користувачі Київстар можуть підключитися до мережі Lifecell або Vodafone-UA

Ось як це зробити:

  1. Вимкніть автовибір мобільної мережі. На Android: Налаштування - Мобільна мережа (або Підключення) – Оператор. На iOS: Параметри - Стільникові дані - Вибір мережі.
  2. Знайдіть і виберіть одну з доступних мереж - Vodafone UA або LIFECELL.
  3.  На цьому етапі може з'являтися повідомлення про те, що підключитися неможливо. Ігноруйте його.
  4. Перевірте наявність мобільного зв'язку, зробивши дзвінок або відправивши СМС.
  5. Якщо зв'язку немає, спробуйте вибрати іншу мережу.

Після підключення до національного роумінгу ви можете дзвонити на номери свого і чужих операторів, відправляти повідомлення і користуватися мобільним інтернетом, але швидкість передачі даних може бути низькою.

Вас також можуть зацікавити новини: