Названо найпопулярніші смартфони в Україні: у топі тільки бюджетники

Водночас кількість користувачів iPhone зростає вже кілька років поспіль.

Більшість українців традиційно віддають перевагу смартфонам на Android, проте кількість користувачів, які обирають апарати на iOS, зростає вже кілька років поспіль. Про це йдеться у свіжому дослідженні Rakuten Viber.

Згідно з даними на лютий 2024 року, 78% українців "сидять" на Android. Що стосується iOS-юзерів, то сьогодні їхня частка становить 22% – зростання за два роки на 5 відсотків.

П'ятірка лідерів мобільного ринку залишається незмінною порівняно з двома попередніми роками:

  1. Samsung
  2. Redmi
  3. Apple
  4. Xiaomi
  5. Huawei

Що стосується конкретних моделей, то топ-5 складається виключно з пристроїв Xiaomi і старенького iPhone. Найпопулярнішим смартфоном в Україні є Redmi 9A: це ультрабюджетний девайс із 60-герцовим IPS-дисплеєм, основною камерою 13-Мп і батареєю на 5000 мАг. До топ-5 також потрапили iPhone 11, Redmi 9C, Redmi Note 9 і Redmi 9.

Зазначимо, що влітку 2023 року Xiaomi додала Redmi Note 9, Redmi 9 і Redmi 9A до списку "застарілих" пристроїв. Це означає, що на оновлення прошивки їхнім власникам більше не варто розраховувати. А в системі смартфонів можуть бути виявлені вразливості, які не будуть виправлені патчами.

Смартфони Xiaomi завжди виділялися від інших смартфонів своєю доступною вартістю і співвідношенням ціни-якості. Але в останні кілька років пристрої китайського бренду стали дорожчати, і ця тенденція продовжиться у 2024 році.

Раніше цього місяця Samsung представила новий хітовий середняк Galaxy A55. Експерти DxOMark дуже високо оцінили його дисплей: у глобальному рейтингу він обійшов деякі преміальні моделі, включно з iPhone 14, OPPO Find X6 Pro і Google Pixel 7.

Вас також можуть зацікавити новини: