Photoshop більше не потрібен: безкоштовний інструмент Windows отримав корисну функцію

Нова фішка стане доступна всім з релізом великого оновлення Windows 11 у вересні-жовтні.

Microsoft взялася за активний розвиток Paint – з останнім апдейтом компанія не тільки навчила стандартний графічний редактор створювати картинки за текстовим описом, але й додала популярну функцію для видалення фону в зображенні.

Працює нововведення буквально в пару кліків – потрібно лише вибрати функцію видалення фону в лівій частині панелі інструментів, після чого Paint сам визначить основний об'єкт або об'єкти на зображенні і видалить все інше, говориться у блозі компанії.

У Microsoft додали, що користувач може вручну вибрати частину фону, яку хоче видалити. Це робить інструмент Windows більш гнучким для складних зображень.

Настільки корисне нововведення напевно підвищить популярність Paint серед користувачів, адже це безкоштовний редактор, на відміну від Photoshop і його аналогів. До того ж в інших додатках аналогічні можливості реалізовані не так зручно.

Поки що оновлений Paint доступний лише в тестовій збірці Windows 11. У релізну її додадуть з одним з найближчих апдейтів. Імовірно, у вересні-жовтні.

Разом з оновленим Paint в Windows 11 додадуть давно очікувану вбудовану підтримку архівів, покращений мікшер гучності, ШІ-помічник Windows Copilot та інші нововведення. Наприклад, перенесення фотографій зі смартфона на ПК максимально спростять.

Нагадаємо, всі майбутні нововведення будуть актуальні тільки для Windows 11. Раніше в Microsoft підтвердили, що Windows 10 більше не буде отримувати нових апдейтів – тільки виправлення помилок і патчі безпеки.

Вас також можуть зацікавити новини: