Microsoft більше не буде випускати великі оновлення Windows 10 / фото ua.depositphotos.com

Операційка Windows 10 більше не буде отримувати функціональні нововведення – тільки виправлення помилок і патчі безпеки. Про це йдеться на сайті Microsoft.

Проте підтримка операційної системи продовжиться – до 14 жовтня 2025 року виходитимуть щомісячні патчі безпеки. Життєвий цикл ОС у функціональному плані склав сім років – реліз відбувся у липні 2015 року, а остання версія 22H2 вийшла у жовтні 2022-го.

Само собою, на тлі цього компанія рекомендує своїм користуватися оновитись до Windows 11. Тих, хто буде дотримуватися старої операційної системи, очікує поступове погіршення функціональності їх пристроїв.

Відео дня

Користувачі не спішать переходити на Windows 11

Станом на березень 2023 року й через півтора року зі свого релізу Windows 11 встановлена всього на 20% комп'ютерів. І це навіть попри те, що у січні цього року Microsoft припинила підтримку Windows 7 і 8.1, через що ці користувачі постали перед вибором між одинадцяткою і десяткою.

Ті, хто перейшов на нову ОС кажуть, що система стала красивіше і зручніше, але Windows 10 робить все так само добре, а в деяких випадках навіть краще. До того ж Microsoft істотно підвищила системні вимоги Windows 11, через що комп'ютери 2020 року і раніше виявилися банально несумісними з новою ОС. 

Водночас вже у 2024 році очікується вихід Windows 12, в якій акцент буде зроблений на штучному інтелекті та оптимізації апаратного та програмного забезпечення. А в плані дизайну нова ОС буде ще більше схожа на MacOS.

Вас також можуть зацікавити новини: