Microsoft додала в Windows 11 підтримку RAR-архівів / фото ua.depositphotos.com

Користувачі Windows чекали цієї події десятиліття. Microsoft додала в актуальну Windows 11 підтримку RAR, TAR, 7z та інших архівів на рівні системи. Інакше кажучи, сторонній софт для розпакування або стиснення файлів більше не знадобиться.

Зараз функція тестується в попередній збірці під номером 23493. У релізну її додадуть разом з апдейтом Windows 11 23H2, який планується у вересні 2023 року, повідомляє профільний портал Windows Latest.

Наголошується, що спочатку у користувачів буде можливість тільки відкривати архіви, можливість створювати архіви додадуть в 2024-му.

Відео дня

За замовчуванням у попередніх версіях Windows працювала лише вбудована підтримка архівів формату ZIP. Для відкриття інших архівів потрібно було встановлювати стороннє ПО, найпопулярнішим з яких був WinRAR, поширюваний умовно-безкоштовною моделлю.

У Windows 11 з'явився вбудований архіватор

Також нова збірка Windows 11 під номером 23493 включає ранній доступ до ШІ-помічника, який буде допомагати в налаштуванні системи і пошуку потрібних функцій. Серед інших функцій – покращений інструмент "Мікшер гучності" і нова сторінка налаштувань.

Окрім вбудованого архіватора, з одним з найближчих апдейтів в Windows 11 з'явиться можливість закріплення на робочому столі віджетів з бічної панелі, а перенесення фотографій зі смартфона на ПК максимально спростять.

Час переходити на Windows 11

Наприкінці квітня Microsoft офіційно оголосила, що Windows 10 більше не буде отримувати функціональні нововведення – тільки виправлення помилок і патчі безпеки. Повністю підтримка системи закінчиться в 2025 році.

Само собою, на цьому тлі компанія порекомендувала своїм користуватися перейти на останню Windows 11. Тих, хто буде дотримуватися старої операційної системи, очікує поступове погіршення функціональності їх пристроїв.

Вас також можуть зацікавити новини: