Власник штаб-квартири Twitter подав до суду на компанію Маска через несплату оренди

Орендодавець вимагає компенсації за невиплачену орендну плату та інші збитки.

Компанії Twitter Inc. подано позов через нібито невиплачену орендну плату за будівлю штаб-квартири в Сан-Франциско, що посилює судові битви між компанією соціальних медіа та постачальниками з тих пір, як Ілон Маск придбав бізнес минулого року.

Як пише видання WSJ, орендодавець, Sri Nine Market Square LLC, заявив у судовому позові, що Twitter не сплатив орендну плату в розмірі приблизно 3,4 мільйона доларів за грудень і аналогічну суму за січень.

У скарзі, поданій до Верховного Суду Сан-Франциско, орендодавець заявив, що використовував акредитив Twitter, щоб спробувати покрити пропущені платежі, але компанія все ще винна 3,16 мільйона доларів. Орендодавець вимагає компенсації за невиплачену орендну плату та інші збитки, згідно з юридичними документами. 

Як повідомляється, інші компанії, включаючи постачальника програмного забезпечення та транспортну компанію, також подали до суду на Twitter, заявляючи про несвоєчасні платежі. У грудні власник іншого офісного приміщення Twitter у Сан-Франциско подав до суду, стверджуючи, що орендна плата не внесена.

Штаб-квартира Twitter знаходиться на Маркет-стріт, 1355 в Сан-Франциско. Згідно зі скаргою, компанія соціальних медіа є орендарем восьми поверхів будівлі.

Ілон Маск і покупка Twitter: подробиці

Ілон Маск купив Twitter у жовтні 2022 року. Після цього послідувала низка звільнень з компанії і "ноу-хау" в самій соцмережі.

Згодом Маск запустив у" Твіттері " опитування, чи покинути йому посаду керівника соцмережею. Підсумки голосування показали, що мільярдер повинен піти з поста гендиректора соцмережі. Так, 57,5% учасників опитування підтримали відхід Маска з поста СЕО Twitter. Всього в голосуванні взяли участь понад 17,5 млн осіб.

Ілон Маск пообіцяв покинути пост генерального директора соцмережі, як тільки знайде собі заміну.