Які налаштування смартфона швидше "з'їдати" мобільний трафік / ua.depositphotos.com

Якщо ви часто користуєтеся мобільним інтернетом, а не Wi-Fi, контроль за витратою трафіку може стати проблемою. Особливо, якщо ви часто "сидите" в соцмережах і месенджерах, де багато картинок та відео.

Не всі користувачі вибирають безлімітні тарифи, часто вони користуються стандартними пакетами, яких може не вистачити на цілий місяць. УНІАН зібрав поради, які допоможуть оптимізувати витрату трафіку, щоб інтернет не закінчився в найвідповідальніший момент і не довелося докуповувати гігабайти.

Як заощадити мобільний інтернет – 5 кроків

Перше, що потрібно зробити – відстежити споживання. Для контролю над витратою трафіку можна використовувати як системні налаштування, так і спеціальні програми

Відео дня

У тих же налаштуваннях можна знайти функцію "Економія даних", яка обмежить використання трафіку для застосунків, що працюють у фоновому режимі або закритих. Це дозволить, наприклад, знизити якість вхідного потоку для програм, орієнтованих на відео.

Скріншот

Наступний крок – вимкнути фонове автоматичне оновлення. Деякі програми можуть оновлюватися у фоновому режимі, не попереджаючи користувача. Це може значно збільшити витрати мобільного інтернету.

Після відключення даної функції, застосунки можуть завантажуватися довше звичайного, проте трафік економиться досить сильно.

  • В iPhone можна вимкнути функцію автооновлення, перейшовши в "Налаштування", потім в "Загальні" і вибравши "Оновлення контенту". Тут можна вибрати застосунки, які не потрібно оновлювати автоматично.
  • Власникам пристроїв на Android все ще простіше: потрібно зайти в налаштування, знайти "Передачу даних" і вибрати всі необхідні застосунки.

Далі за списком – режим низького споживання трафіку в браузері. Багато сучасних браузерів, таких як Google Chrome та Opera, пропонують вбудовану функцію економії трафіку або "Турбо-режим".

При її активації всі запити з вашого пристрою відправляються на сервери, створені розробниками браузера. Це дозволяє прискорити завантаження сторінок і оптимізувати контент для економії трафіку.

Скріншот

Ще одним дієвим рішенням для економії трафіку буде зменшення якості завантажуваного контенту. У більшості популярних сервісів, наприклад, в Apple Music, Spotify і YouTube, є можливість індивідуального налаштування параметрів перегляду відео або прослуховування аудіо, що дозволяє знизити споживання трафіку.

І наостанок, якщо ви багато користуєтеся мобільним інтернетом, встановіть собі полегшені версії застосунків. Багато популярних застосунків для Android мають альтернативні версії, які займають менше місця на телефоні та споживають менше трафіку.

Наприклад, Google розробила серію "легковагих" застосунків під назвою Go, а Twitter і Facebook пропонують свої Lite-версії. Хоча в цих застосунках дещо "урізаний" функціонал і інтерфейс простіше, вони ефективно працюють на всіх типах мереж, включаючи 2G.

Так, дотримуючись цих нескладних рекомендацій, ви зможете дбайливіше використовувати свій мобільний Інтернет і істотно заощадити трафік.

Раніше УНІАН ділився порадами, що потрібно відключити, щоб ваш смартфон не глючив і спритно відкривав всі програми. Зазвичай "повільний" смартфон можна прискорити в домашніх умовах, приділивши цьому кілька хвилин. 

Також розповідали, як зрозуміти, що ваш смартфон зламали. Щороку з'являються все новіші й хитріші способи злому, які загрожують безпеці все більшій кількості користувачів і компаній.

Вас також можуть зацікавити новини: