Як дізнатися знос батареї на Android / фото ua.depositphotos.com

У будь-якому смартфоні, в не залежності, будь-то бюджетник або топовий флагман. рано чи пізно акумулятор почне працювати менш ефективно і швидше зношуватися.

Від акумулятора залежить не тільки час життя смартфона, але і багато іншого, як, наприклад, його продуктивність, загальна якість і навіть температура, до якої він буде нагріватися при роботі. Як дізнатися, що батарейку пора міняти – читайте в нашому матеріалі.

Як дізнатися, що батарейку в смартфоні пора міняти

Ознаки зношеного акумулятора – уповільнена робота смартфона, часті підвисання, перегрів, короткий термін роботи від однієї зарядки. Але перед заміною батареї рекомендується перевірити її за допомогою вбудованих системних засобів або сторонніх програм.

Відео дня

У смартфонів з операційною системою iOS є розділ "Акумулятор" в налаштуваннях, де вказана максимальна ємність батареї – з часом вона знижується.

Як зрозуміти, що батарею в смартфоні пора міняти: це справа на пару хвилин

До слова, схожа "фіча" є на телефонах Xiaomi та Samsung. А що робити власникам інших гаджетів на Android?

У Google Play можна знайти популярний і корисний додаток AccuBattery. Він розповість користувачам про реальний стан акумулятора їх девайса на цей момент, покаже, які процеси запущені в темному секторі та сильно "їдять" батарею.

Щоб дізнатися реальний знос батареї, скачайте і встановіть додаток, розрядіть батарею смартфона до 15%, після чого поставте його заряджатися і не чіпайте, поки акумулятор не набере 100%. Потім залиште пристрій на зарядці ще на 30-40 хвилин.

Після цього відкрийте AccuBattery і подивіться, яку місткість акумулятора покаже програма. Якщо рівень впав нижче 80%, то батарею бажано поміняти. Принаймні, вона буде набагато гірше тримати заряд, ніж на новому пристрої, і раптово вирубуватися – особливо, коли на вулиці мороз.

Як зрозуміти, що батарею в смартфоні пора міняти: це справа на пару хвилин

До слова, раніше УНІАН ділився корисними порадами, як користуватися смартфоном, коли на вулиці мороз. В Україні, де зима проходить при температурі нижче 0 градусів, телефон на холоді ризикує розрядитися в будь-який момент.

Також розповідали, як за пару хвилин змусити старий або слабкий смартфон працювати швидше. Підходять вони як для Android-смартфонів, так і айфонів.

Вас також можуть зацікавити новини: