Який iPhone вибрати в 2023 році: експерти склали рейтинг / Apple

Кінець осені – гарний час для купівлі чи апгрейду iPhone. Після презентації нових моделей у вересні цінник на смартфони Apple починає коригуватися: старі моделі дешевшають, а деякі пристрої взагалі виводять з обігу.

Редактори порталу Gizchina зібрав смартфони Apple, які можна сміливо брати прямо зараз. 

  • iPhone 15 Pro Max – найкращий варіант для тих, кому потрібно від смартфона максимум можливостей. Якщо дивитися на характеристики попередніх моделей бренду, то можна не сумніватися, що 15 Pro Max не застаріє ще 4-5 роки. У нього найпередовіший процесор, титанова рамка, найкраща камера на ринку і акумулятор на цілий день роботи.
  • iPhone 15 – стандартний айфон 2023 року отримав суттєві оновлення, що роблять його чудовою пропозицією "за свої гроші". Завдяки порту USB-C, оновленій камері і вирізу Dynamic Island з 14 Pro цей смартфон пропонує більш ніж достатню комплектацію.
  • iPhone 14 Pro – якщо 15 Pro Max отримав кілька унікальних функцій, то 14-а "прошка" відрізняється від 14 Pro Max тільки розміром екрана. Це все ще один з найшвидших і найдосконаліших телефонів на ринку, але в компактному корпусі на 6,1 дюйма. 

Відео дня
iPhone 14 Pro 
  • iPhone 13 за швидкістю роботи модель 2021 року не сильно відрізняються від новітніх флагманів, а різниці між iPhone 13 і 14 так й зовсім немає. Це головна рекомендація для тих, кому не потрібна потрійна камера, дорогі матеріали в оформленні та інші "фішки" Pro-моделей.
  • iPhone 13 Pro (б/у) – у апарата потужний процесор, який ще нескоро застаріє, передовий екран на 6,1 дюйма з підтримкою 120 Гц і 6 ГБ оперативної пам'яті. А на задній панелі знаходиться все ще одна з найкращих камер на ринку.
  • iPhone 12 – найдешевший айфон з актуальним дизайном. У нього круті характеристики навіть для 2023 року: потужний чипсет A14, 4 Гбайт оперативної пам'яті і підтримка актуальної iOS 17. 
  • iPhone SE (2022) – найдешевше знайомство з екосистемою Apple. Хоч дизайн дещо застарілий, на швидкість роботи і оптимізацію це ніяк не впливає. Сам телефон вміщується в одній руці, має яскравий 4,7-дюймовий дисплей, спритний процесор і оптимальну камеру.

iPhone SE (2022)

Якщо ви в пошуках нового Android, популярний бенчмарк AnTuTu публікував рейтинги найкращих смартфонів у 2023 році за співвідношенням ціни та якості. Для наочності всі пристрої були розділені на п'ять цінових категорій.

А якщо вам потрібна найкраща автономність в смартфоні, УНІАН ділився рейтингом найвитриваліших смартфонів – вони довше за інших тримають заряд. У ньому ви знайдете як дорогі флагмани, так і бюджетні моделі дешевше 300 доларів.

Вас також можуть зацікавити новини: