Будівельні роботи проходитимуть у декілька етапів \ Фото: Ліля Костишин

На Тернопільщині розпочалося будівництво семи сучасних казарм для військовослужбовців Збройних сил України (ЗСУ).

Читайте такожНа Тернопільщині військові казарми перетворюють на гуртожитки

Як повідомив УНІАН  офіцер Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Василь Лабай, дані казарми покращеного планування розраховані на 875 військовослужбовців-контрактників.

Відео дня

Зокрема дві казармизбудують у Тернополі, три – у Теребовлі та ще дві – у Чорткові.

В середньому будівництво однієї казарми покращеного планування в області обійдеться державному бюджету у майже 15 млн грн, загалом на реалізацію будівництва на Тернопільщині 7 житлових приміщень буде виділено 104,9 млн грн.

За даними Лабая, уже проведено тендери через електронну систему закупівель ProZorro, а уся проектно-кошторисна та тендерна документація розміщена на офіційному сайті Міністерства оборони, де можна розглянути розрахунки, схеми тощо.

Як повідомив заступник начальника управління–головний інженер Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління Василь Стеців, у військових містечках Тернополя, Теребовлі та Чорткова генпідрядники вже приступили до виконання робіт.

«Термін будівництва казарми покращеного планування, згідно тендерної документації, не буде перевищувати 210 днів. Таким чином очікуємо, що у першому півріччі 2019 року у новенькі казарми вселяться військовослужбовці-контрактники», – зазначив Стеців.

За його словами, одна будівля передбачає 2 поверхи на 125 ліжко-місць, загальна площа казарми складатиме 1 тис. 55 кв м.

Термін будівництва казарми не буде перевищувати 210 днів \ Фото: Ліля Костишин

«Кожна казарма поліпшеного планування – це двоповерхова цегляна споруда із двосхилим дахом із металопрофілю, розміри в плані 36,5 на 16,8 м, висота якої буде 11,1 м. На кожному поверсі розміщуватиметься 6 житлових блок-секцій та кухня. На першому поверсі будівлі передбачені пральня з сушарнею. Кожна блок-секція матиме площу 54,5 кв м, розрахована на 10 ліжко-місць і складається з двох житлових кімнат по 20 квадратних метрів кожна, душової кімнати та туалету», – розповів Стеців.

У кімнаті для кожного військовослужбовця передбачено ліжко на металокаркасі, напівм’який стілець, при ліжкову шафу з полицями та шафу для одягу. У казармі покращеного планування житимуть контрактники самі, без сімей.

Згідно укладених договорів будівельні роботи проходитимуть у декілька етапів, де чітко вказано який обсяг будівництва на конкретну дату має бути виконаним. За термінами та якістю втілення проекту слідкуватимуть у квартирно-експлуатаційному управлінні. До моніторингу також долучиться команда волонтерів та ветеранів АТО.