Фото: Прес-служба Тернопільської ОДА

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, форум проходить у Підкарпатському, з яким Тернопільщина підписала угоду про співробітництво.

Метою візиту тернопільської делегації є обговорення конкретних проектів та напрямків спільної діяльності.

Читайте такожТернопільська ОДА ініціює аудит 30 об’єктів, на яких могли неефективно використовувати державні кошти

Відео дня

Переговори ведуться зокрема щодо посилення співпраці між регіонами, підтримку в процесі децентралізації, залучення польського досвіду утворення гмін (громад), обмін досвідом в сфері інвестування, впровадження технологій використання відновлювальних джерел енергії. Також мова йде про співпрацю в туристичній сфері, оскільки Підкарпаття – один з лідируючих регіонів у цьому напрямку.

Делегація Тернопільської області взяла участь у заході Forum Europa-Ukraina Forum Ekonomiczne / Economic Forum, на якому презентувала свій туристичний, економічний та інвестиційний потенціал.

Також у рамках робочого візиту делегація мала змогу відвідати фотовольтаїчну станцію в Жешуві, основний принцип роботи якої полягає в переробці сонячної енергії на електичну та побувати в науково-технологічному парку в Ясьонці, неподалік Жешува. Важливим елементом знайомства з Жешувом став й огляд аеропорту Жешув-Ясьонка, який за розмірами та потужністю схожий на Тернопільський аеропорт.

Окрім того, делегація ознайомилася з функціонуванням однієї з гмін воєводства, Смолас, в якій майже всі бюджетні установи використовують сонячну енергетику.

Сторони також обговорили реалізацію спільних проектів в рамках участі в Програмі Транскордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна.

У підсумку обидві сторони висловили готовність підписати план заходів реалізації Угоди про співпрацю між областю та воєводством.

«Очікуємо, що делегація Підкарпатського воєводства відвідає нашу область в травні цього року, де рамках Міжнародного інвестиційного форуму "Тернопільщина Інвест -2017" й відбудеться підписання плану заходів», – повідомив Барна.