"Плюси" і "мінуси" відпочинку в Затоці / фото Ольга Робейко, УНІАН

Б'є по кишені: скільки коштує відпочинок у Затоці в 2021-му

08:02, 04.09.2021
5 хв. Туризм

Багато українців віддають перевагу відпочинку за кордоном, особливо цього року, в умовах "демпінгу" деяких країн через коронавірусну кризу. Але є й ті, хто вирушає в довгоочікувану відпустку на вітчизняні курорти, серед яких і Затока – непоганий варіант для сімейного відпочинку.

У 2021 році український туризм нарешті почав оживати після важкого пандемічного удару. І багато наших співвітчизників гайнули на відпочинок на рідні курорти. Чимало охочих перепочити від важких трудоднів знайшлося в Затоці Одеської області. Сьогодні й поговоримо про відпустку в цьому унікальному населеному пункті, адже тут є і солоне Чорне море, й прісний Дністровський лиман.

Дністровський лиман / фото Ольга Робейко, УНІАН

Їдемо в Затоку: як дістатися

У Затоку Одеської області з Києва можна дістатися багатьма видами транспорту: від поїздів (правда, лише до Одеси) до автобусів, що курсують в літній період із завидною частотою, а також до відомого "Бла-бла-кара". У 2020-му році ми їздили сюди авто, що, безсумнівно, дуже зручно, але дорожче. Тоді поїздка зайняла 5 годин і коштувала близько 1,5 тис. в один бік. У 2021-му ми вирушили на автобусі, заплативши за один квиток 380 грн і провівши в цьому транспорті довгих 7 годин. 

Як дістатися в Затоку

Де зупиниться в Затоці

Збираючись у відпустку в Затоку, завчасно подбайте про те, де ви зупинитеся. Так, вибір баз, готелів і квартир широкий, але, по-перше, не забуваємо про те, що не завжди красива картинка з оголошення в інтернеті виявиться дійсністю, по-друге, хороші й відносно недорогі апартаменти розбирають, як гарячі пиріжки. Звичайно, є ще один варіант: ви можете після приїзду годинами ходити під палючим сонцем, заглядаючи в будинки й бази з табличками "Здам" і "Є вільні місця". Але це сумнівне задоволення.

Якщо ваш вибір припав на апартаменти на в'їзді в Затоку, врахуйте той момент, що поруч - залізниця. І якщо у вас чуйний сон, цей варіант не зовсім для вас. 

А зараз буде не реклама, а порада для відпочивальників від чистої душі. Якщо ви шукаєте ідеальний варіант з красивими апартаментами й заворожуючим видом на море і не за всі гроші світу - рекомендую Zatoka Promenade Apartment. 

Ось такий чудовий краєвид з вікна на вас чекає / фото zatoka-promenade-apartment

Скільки коштуватиме житло в Затоці

Перейдемо до головного питання: "Що почім?". Зняти номер у цьому курортному селищі можна і за 400 грн, але в такому випадку розраховувати на люксові умови не варто. Ми заплатили 1,2 тис. за квартиру за добу, в якій було все - починаючи від посуду, закінчуючи різними пляжними приладдям і повним комплектом побутової техніки.

Ціни на житло в Затоці в середньому стартують від 500 грн за номер до 3 тис. Звичайно, для любителів VIP-відпочинку знайдуться набагато дорожчі варіанти.

Місце, де відпочити, ви знайдете в Затоці на будь-який смак і гаманець / фото Ольга Робейко, УНІАН

Скільки коштує поїсти в Затоці

Переходимо до наступного важливого пункту: а скільки доведеться заплатити за смачний сніданок, обід або вечерю? У Затоці ви знайдете заклади на будь-який смак і гаманець. У середньому прийом їжі на одну людину коштуватиме 300-400 грн. Йдеться не про їдальні, там їжа дешевша, а про кафе і ресторани. Якщо ви відпочиваєте на початку Затоки (якщо їхати з Києва), раджу ресторан "Гірський орел", готують там дуже смачно, інтер'єр, правда, простуватий і непривабливий. Якщо ви зупинилися ближче до центру, обов'язково скуштуйте божественні й недорогі страви в закладі "М'ясник і море".

Інтер'єр ресторану "М'ясник і море" / фото Ольга Робейко, УНІАН

Ще раджу обов'язково від пуза наїстися фруктів: тут вони, поціловані сонцем, дуже соковиті й набагато дешевші, ніж, наприклад, у Києві.

Яке море і пляж в Затоці у 2021 році в серпні

Наша поїздка припала на кінець серпня, температура моря дуже комфортна. Затьмарило відпочинок, правда, нашестя медуз і зелена "кашка" з водоростей біля самого берега в один із днів відпустки. 

"Сліди" водоростей на пляжі в Затоці / фото Ольга Робейко, УНІАН

Пляжі в цілому чисті, не забиті під зав'язку людьми. Загалом, на щастя, ми не почувалися, як у натовпі, насолоджуючись теплою водичкою і віддаючись сонячним ваннам.

Багато туристів влаштувалися з наметами на узбережжі моря. Поспілкувавшись з деякими з них, можна зробити висновок, що погода в останні два тижні серпня їх тішила теплом, за винятком декількох днів. Люди в цілому задоволені відпусткою тут і кажуть, що навіть могли побачити дельфінів, що припливають до берега.

Зона, де люблять зупинятися любителі відпочинку в наметах / фото Ольга Робейко, УНІАН

Розваги в Затоці

Селище відоме своїм аквапарком, правда, ціни цьогоріч кусаються. Але якщо ви або ваші діти - любителі таких розваг, дозвольте собі цю дозу насолоди. Є тут і гірки просто на пляжі, тут водна розвага коштує 100 грн за 20 хвилин. Також у Затоці є лунапарк для мисливців за гострішими відчуттями. А ще можна провести вечір походом у нічний клуб й відірватися на дискотеці.

Катання на квадроциклах, водні гірки та інші "морські" розваги тут чекають на відпочивальників / фото Ольга Робейко, УНІАН

Також із Затоки можна вирушити на екскурсії на будь-який смак - від дегустації вина у Шабо до прогулянки "українською Венецією" Вилкове й спуску в Одеські катакомби.

***

Скільки коштує відпочити в Затоці у 2021 році? / фото Ольга Робейко, УНІАН

Що ж, друзі, вибір за вами - їхати в Затоку чи ні. Адже ціни тут, відверто кажучи, кусаються, нітрохи не поступаючись цінам у Єгипті та Туреччині, де сервіс все ж на голову вищий. Але якщо ви ще не були в цьому курортному селищі, обов'язково знайдете тут свої плюси.

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся