Спеціалізований журнал National Geographic назвав найкращі туристичні напрямки на весну.

У список National Geographic потрапили:

1. Річки Колумбія і Снейк в США. Відправившись в річковий круїз через штати Орегон, Айдахо і Вашингтон цими двома річками можна отримати доступ до найглибшої ущелини країни з найбільшою концентрацією водоспадів на континенті. Експерти підкреслюють, що їхати сюди найкраще саме навесні, коли вода наповнюється талим снігом.

Відео дня

2. Намібія. Саме навесні тут закінчується сезон дощів, вечори доволі прохолодні, а тим часом молоді слоненята і левенята роблять перші кроки в савану. Також любителі дикої природи можуть поспостерігати за страусами, зебрами і гепардами, а ближче до кінця травня, коли водопої починають висихати, ще й жирафи і чорні носороги знову з'являються зі своїх укриттів. Крім того, можна відправитися подивитися на дивовижні піщані візерунки в пустелі Наміб. При цьому наголошується, що саме навесні витрати на поїздки в Намібії досить низькі.

3. Японія. Хоча сезон цвітіння сакури на півдні Японії починається ще в середині січня, своєї вершини він досягає в березні-квітні. При цьому туристам доступні сотні варіантів ханами (японське слово для святкування сезоне цвітіння сакури): прогулянки по парках Токіо, купання в гарячих джерелах з опалими пелюстками сакури в Кавадзу або катання на човнах по річці Кітаками, вздовж якої 10 тисяч вишневих дерев створюють неймовірне видовище. А ще на весняному фестивалі Такаяма в горах Хіда цвітіння сакури відзначається вже понад 300 років вишуканим парадом з ліхтарями.

Читайте такожПінгвіни, тюлені та крижана краса: екологи показали морське життя в Антарктиці (фоторепортаж)

4. Острів Фого. Розташований біля узбережжя канадського острова Ньюфаундленд в Атлантичному океані. Саме звідси дуже добре видно Чумацький шлях, можна милуватися айсбергами і насолоджуватися безліччю сортів цінної риби, яка тут мешкає.

5. Верхів'я Амазонки в Перу. З грудня по травень у річці Амазонці високий сезон води і значно прохолодніше, хоча і більш дощитиме. Але саме все це забезпечує неймовірні заходи сонця і більш близькі зустрічі з мавпами-ченцями Сакі, лінивцями, червоними Ара, місцевими рожевими дельфінами і багатьма іншими дивовижними тваринами.

6. Ізраїль. Святкування Великодня з тисячами паломників у Єрусалимі це особливе видовище, навіть якщо ви не віруюча людина. Експерти особливо рекомендують спуститися на Олійну гору у Вербну неділю хресним ходом на початку Страсного тижня, пройти шлях Ісуса по Віа Долороза у Страсну п'ятницю або відвідати щорічне сходження Благодатного вогню в церкві Гробу Господнього в Святу суботу. Якщо ж ці заходи вам не до вподоби, тоді радять прокотитися на гондолі до 2000-річної фортеці Масада короля Ірода або відправитися в тиху ранкову поїздку на човні Галілейським морем. При цьому весняна температура в Ізраїлі може різко коливатися, багато заходів Святого тижня відбуваються зовні, а тому туристам рекомендують одягатися в багатошаровий одяг і запастися водою.

7. Сейшели. Сейшельські острови - це набагато більше, ніж просто морські мушлі, тропічні риби і пісок. Це також гранітні скелі та 100-футові пальми Коко-де-мер, дикі черепахи і 275 видів птахів. Спочатку незаселені, 115 Сейшельських островів знаходяться приблизно в 1100 милях від узбережжя Танзанії. Особливо експерти радять відвідати бухту Інтенданс в березні, щоб подивитися, як новонароджені морські черепахи направляються в Індійський океан. У квітні ж тут відбувається зміна сезонів – на прохолодний бриз з температурою близько 30 градусів Цельсія.

8. Східне узбережжя Шрі-Ланки. Цю частину країни краще всього досліджувати на човні – прогулянки у супроводі дельфінів, круїз від пляжу до пляжу під вітрилом або переправа на острів Піджен для підводного плавання в прайм-тайм. Також навесні тут можна відправитися в каное-тури через лагуну Поттувіль, де в лісах якраз живуть ящірки, макаки, буйволи, крокодили, а іноді навіть і слони. Водночас чисте мілководдя пляжу Пасікуда ідеально підходить для сімей з маленькими дітьми, а в Трінкомалі мандрівники можуть поспостерігати за традиційною рибною ловлею і відвідати стародавні індуїстські храми, побудовані більше двох тисяч років тому.

9. Медельїн в Колумбії. Це місто ще називають «місто вічної весни». Воно може похвалитися пальмами, м'якою погодою, смачним гарячим шоколадом, танго-клубами, химерними скульптурами на відкритому повітрі та вибуховою грою під назвою tejo, з використанням пороху і металевих шайб. А ще тут неймовірні заходи сонця.

10. Панама. Ця країна часто опиняється в тіні Коста-Ріки і Карибських островів, хоча насправді є більш дешевою, культурно різноманітною і менш заповненою туристами. І між тим це справжній рай з пишних джунглів, вулканів та пляжів із чистою водою. Водночас коні тут як і раніше є основним видом транспорту, Wi-Fi дуже поганий, і одночасно можна побачити неймовірний зорепад. Тим часом місцеві рибалки завжди готові запропонувати туристам свіжі морепродукти та рибні страви зі своїх домашніх кухонь приблизно за 6 доларів за тарілку. А морські прогулянки в довколишній Національний парк Койба дозволять дайверам поплавати з морськими черепахами і китовими акулами.

11. Марокко. Навесні тут досить прохолодно, а тому ніщо не перешкодить спокійно відправитися в села Атлаських гір, де місцеві жителі з радістю запрошують гостей у свої будинки на чашку м'ятного чаю. Після цього можна відправитися в романтичне рибальське селище Ес-Сувейру і знамените «синє» місто Шефшауен на пагорбах, які обидва мають відмінні відкриті ринки, де покупці можуть запастися мавританськими ліхтарями, барвистими килимами, оптовими спеціями, місцевим аргановою олією і стильними тапочками.

12. Мадагаскар. Цей острів славиться великою різноманітністю ендемічних видів. Тут мешкають золоті бамбукові лемури, неонові червоні жаби, листохвості гекони, стрибучі щури, жирафові довгоносики, найрідкісніші качки в світі, а також можна побачити м'ясоїдні глечикові рослини і височенні дерева баобаба. Окремий інтерес для мандрівників представляють місцеві ремесла і культура – виробництво ванілі, різьблення по дереву або фабрика паперу ручної роботи.

13. Свальбард, також відомий як Шпіцберген. Це найпівнічніша частина Норвегії, що представляє собою великий полярний архіпелаг в Північному Льодовитому океані. Наприкінці весни сонце тут ніколи не опускається за горизонт, а тому значна доза вітаміну D вам гарантована. На островах Шпіцбергена можна зустріти як тундру, так льодовики, що ідеально підходить для піших прогулянок, каякінгу на айсбергу, а також для спостереження за місцевою дикою природою - моржами, тюленями, арктичними крачками, північними оленями і білими ведмедями.

14. Нідерланди. Сім мільйонів тюльпанів цвітуть щовесни в садах Кекенхоф лише в 25 милях від Амстердама. Також навесні тут проходить парад квітів і фестиваль класичної музики у День матері.

Нагадаємо, раніше National Geographic назвав топ-10 місць на планеті, куди туристи-любителі птахів можуть відправитися поспостерігати за ними.