Німеччина - найсприятливіша для розвитку стартапів / фото УНІАН

Експерти визначили топ-країн світу, де на державному рівні створюються найсприятливіші умови для початку власного бізнесу і куди найкраще їхати для розвитку своїх стартапів.

Відповідний рейтинг був опублікований U.S. News and World Report, який до цього вже публікував загальний рейтинг "найкращих країн світу".

Читайте такожНазвані найкращі весняні туристичні напрямки

Відео дня

Так, перше місце у рейтингу посіла Німеччина (третє місце у загальному рейтингу найкращих країн світу), яка витрачає 2,88% свого ВВП на розвиток та дослідження.

На другому місці - Японія (3,28% ВВП на розвиток та п'яте місце у рейтингу найкращих країн), на третьому - США (2, 79% ВВП на розвиток та восьме місце у рейтингу найкращих країн).

Далі розташувалася Великобританія (1,70% витрат ВВП на розвиток та четверте місце у рейтингу найкращих країн). Замикає п'ятірку найкращих країн для успішного розвитку стартапів лідер рейтингу найкращих країн світу - Швейцарія (витрачає 2,97% ВВП на дослідження та розвиток).

Також до топ-10 країн для успішного початку власного бізнесу увійшли Швеція, Канада, Сингапур, Нідерланди та Норвегія.

Україна у цьому рейтингу на 48 місці (між Панамою та Чілі), що дещо краще, ніж її позиції у рейтингу найкращих країн світу - там в України 69 місце.

Зазначимо, раніше стало відомо, які європейські міста найбільше страждають від заторів.