Спочатку планується стягувати з туристів по 3 євро \ Броскова Ольга

Комунальна рада Венеції погодила введення з 1 травня плати за в'їзд в історичний центр міста.

Читайте такожПодорож до Венеції: як бюджетно з'їздити у найрозкішніше місто Італії

Член ради Джованні Джусто пояснив, що оплата в'їзду «покликана заохотити розвиток цивілізованого туризму», передає kommersant. Отримані від збору гроші підуть, зокрема, на прибирання сміття, яке залишають приїжджі.

Відео дня

«1 травня в'їзна плата буде введена, а потім як мінімум протягом року ми будемо уважно стежити за результатами цього експерименту. Якщо він доведе ефективність даної міри, ми підемо далі і введемо диференційовану плату», - розповів чиновник.

За словами Джусто, спочатку планується стягувати з туристів по 3 євро. Якщо справа дійде до диференційованого збору, він не буде перевищувати 10 євро. Передбачається, що новий податок буде входити у вартість авіа - і залізничних квитків, а також в ціну круїзів та проїзду у громадському транспорті, в тому числі таксі.

Від сплати в'їзного збору звільнять всіх жителів області Венето, а також уродженців Венеції, які проживають в інших місцях. Для туристів, відпочиваючих у Венето, буде передбачена 50% знижка. В цілому знижку отримають 22 категорії пільговиків.