Венеція / REUTERS

Влада Венеції готується до введення нового податку для туристів в розмірі від 2,50 до 5 євро (залежно від сезону) з відвідувача.

Як пояснює на своєму сайті Venezia Radio TV, новий збір носить назву tassa di sbarco, що в дослівному перекладі означає: податок за можливість зійти на берег, передає dw.com.

Застосовувати його планують щодо пасажирів круїзних лайнерів, які прибувають, зокрема, в розташований порівняно неподалік від історичного центру Венеції термінал Маріттіма.

Відео дня

Разом із тим дію мита хочуть поширити й на гостей міста, які добираються до нього на поїзді, автомобілі чи повітряному транспорті.

Остаточно всі деталі, пов'язані з новим збором, поки не опрацьовані. Передбачається, зокрема, що він буде стягуватися з авіакомпаній та операторів, що здійснюють автобусні й поромні перевезення, а надбавку автоматично включать у вартість квитка на ці транспортні засоби.

Разом із тим мер Венеції Луїджі Бруньяро поки не коментує ситуацію з новим митом і закликає дочекатися остаточного затвердження бюджету парламентом Італії.

Читайте такожТуреччина запроваджує податок на безпеку для туристів

Мито передбачене проектом італійського бюджету на 2019 рік, затвердження якого супроводжувалося сильним тиском з боку Брюсселя через початково підвищені показники дефіциту держскарбниці (2,4 відсотка ВВП).

Проект фінансового закону на 2019 рік запропонований коаліційним урядом Італії в складі популістського Руху "5 зірок" і правої партії "Ліга". Документ повинен бути остаточно схвалений до 31 грудня - у противному випадку в дію може вступити механізм "надзвичайного фінансового управління".

Раніше верхня палата - Сенат республіки - і нижня - Палата депутатів - винесли вотум довіри кабміну, що фактично означало "зелене світло" для законопроекту. Тим не менш формально підсумкове голосування за нього має пройти до кінця дня 30 грудня.

Щорічно Венецію відвідує близько 25 мільйонів туристів.

Раніше УНІАН повідомляв, що у Венеції планують заборонити ходити з пляшками з алкоголем вулицями. Зокрема, влада Венеції хоче штрафувати людей, які будуть нести алкоголь по вулиці після 19:00 - навіть якщо пляшки будуть упаковані в магазинні пакети.